Помер директор видавництва «Такі справи» Сергій Данилов

5 Вересня 2008
9853
5 Вересня 2008
11:00

Помер директор видавництва «Такі справи» Сергій Данилов

9853
Помер директор видавництва «Такі справи» Сергій Данилов
4 вересня у російському місті Санкт-Петербург на 49-му році життя передчасно пішов з життя голова українського видавництва «Такі справи» Сергій Данилов.
 
Він народився 17-го лютого 1959-го року у Києві. Закінчив філологічний факультет Київського державного університету імені Тараса Шевченка. Деякий час працював журналістом у газеті «Комсомольськое знамя». Та головною справою життя Сергія став видавничий і поліграфічний центр «Такі справи», який він очолював протягом 20 років.
 
У 1988 році Сергій Данилов, що працював журналістом, разом із колегами Олегом Шиканом та Віктором Ціоном і зв’язківцем Володимиром Уманцем заснували приватну (кооперативну) друкарню, в якій вийшла перша в новітній історії України незалежна газета, не узгоджена з Комуністичною Партією. Видання мало назву «Такие дела» і спричинило чималий скандал у партійних колах. Розташована у Литві друкарня випускала численні видання українських борців за незалежність, сприяла розвиткові друкування підпільної преси і першою підтримала діяльність Народного Руху України. За ініціативою Сергій Данилова «Такі справи» випустили у світ чимало видань, які знайомили читачів із досі невідомими або маловідомими сторінками історії України.
 
На початку 2000-х видавництво зазнало тиску з боку тогочасного керівництва держави, і його литовський засновник – компанія Tokios Tokeles – позивалося проти держави Україна, звинувачуючи владу в навмисному доведенні компанії до банкрутства. Брат Сергія Данилова Олександр був вимушений покинути Україну і три роки жити в Литві. «Детектор медіа» висвітлювала цей конфлікт, у якому «Таким справам» допомагав наш постійний автор Юрій Луканов.
 
«Навіть у складні часи, коли «Такі справи» зазнавали гонінь з боку бюрократів від держави, Сергію Данилову вистачило мужності зберігати присутність духу і  захистити своє підприємство.  Пішла з життя людина, яка мала тверді принципи, яка уміла їх відстоювати, яка зробила багато для розвитку бізнесу, демократії і культури в Україні», - каже про Сергія Юрій Луканов.
 
«Детектор медіа» співчуває рідним і близьким Сергія Данилова. Вічна пам’ять…
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9853
Читайте також
13.09.2008 00:01
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
11 706
06.09.2008 09:56
Юрій Луканов
, для «Детектор медіа»
16 300
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
В.
5736 дн. тому
Крепкий был мужик, настоящий.Таких мало. Царство небесное, Сережа...
Кукринікса
5736 дн. тому
Рідкісної душевної краси людина. Царство йому небесне!
fidel
5736 дн. тому
просто нема слів... Кращі йдуть так рано
сварожич
5736 дн. тому
Редкостній мужик был, русский-а настоящий сознательный украинец, борец с московской ордой м последовательнй родноверец - теоретик и практик.Вроде бы здоровья на сто лет бы хватило...это всё женщины. Рисковый, разумно безбашенный. Эх, одни ростовщики и шинкари наследуют дело и Мать-Землю. Да останется он в Прави, уйдя в Навь! Настоящие Волхвы не Уходят. Правим тризну...ТАКИЕ ДЕЛА, СЕРЁЖА
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду