Китай блокує мовлення незалежного телеканалу НДТ

11 Серпня 2008
5615
11 Серпня 2008
17:42

Китай блокує мовлення незалежного телеканалу НДТ

5615
Китай блокує мовлення незалежного телеканалу НДТ
Мовлення незалежного китайськомовного телеканалу «Нова династія Тан» (НДТ) на Китай заблоковане. Про це «ТК» повідомив інформаційний продюсер українського бюро НДТ Євген Бруг. 
За його словами, 16 червня французька компанія Eutelsat, яка надає послуги телекомунікації, відключила сигнал, і до цього часу трансляцію не поновили. «Нам казали, що це припинення трансляції сталося через технічні причини, проте інші телеканали продовжували мовити через цей супутник», - зазначив Євген Бруг. На його думку, на компанію чинився тиск владою Китаю, оскільки Eutelsat планує вийти на китайський телекомунікаційний ринок.  
«Наш канал єдиний, що веде мовлення китайською мовою без цензури з боку Компартії Китаю. Його засновниками є китайці – громадяни Сполучених Штатів Америки. Ми розповідаємо про події у Китаї, у тому числі й під час Олімпійських Ігор, про утиски за релігійними, політичними чи національними ознаками, які мають місце в цій країні», - розповів Євген Бруг. Він також повідомив, що зараз розвиваються англомовна та російськомовна версія телеканалу, а українське бюро НДТ готувало для нього матеріали про традиційну українську культуру, різноманітні сторінки української історії тощо.  
У країнах, де є представництва Eutelsat, журналісти НДТ провели пікетування. У Києві, за словами Євгена Бруга, запланована прес-конференція. Він наголосив, що її метою також буде привернути увагу українських журналістів до фактів подання неправдивої інформації про події в Китаї з урядових китайських джерел.  
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5615
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
e-lena
5737 дн. тому
Представляете, китайцы не знают, что во время Олимпиады у них были зоны для протестов. Аж три. А если и знают, то боятся туда идти. А китайские СМИ про них вобще ни разу не упомянули. И как в такой среде можно говорить про демократию. Мало того, что для выражения протестов у них вольеры, как в зоопарке, так про них еще никто не знает. Такая себе "демократия-невидимка"
5738 дн. тому
Альтернативна точка зору завжди потрібна. А якщо в Китаї її надати не можуть, тоді можна почути хоч з-за кордону, як у нас слухали "Голос Америки". Тільки нам його повністю не блокували. Шкода китайців! "НДТ" - тримайтеся!
DimOК
5753 дн. тому
Пусть перестанут на Китай лить грязь из космоса, тогда и восстановят им вещание
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду