Телеканал «Нова династія Тан» подає в суд на компанію Eutelsat

12 Жовтня 2009
25958
12 Жовтня 2009
17:42

Телеканал «Нова династія Тан» подає в суд на компанію Eutelsat

25958
Телеканал «Нова династія Тан» подає в суд на компанію Eutelsat

Завтра, 13 жовтня, о 10 ранку в Паризькому арбітражному суді відбудеться слухання справи за позовом телекомпанії «Нова династія Тан» (НДТ; New Tang Dynasty - NTD) проти компанії Eutelsat. Про це ТК повідомив представник російського відділення НДТ Олександр Німенко.

 

У червні 2008 року Eutelsat припинила трансляцію НДТ на Китай через свій супутник W5. Понад рік телеканал намагався відновити мовлення в Китаї, однак це не вдалося. Арбітражний суд Парижа має визначити експерта, який буде розслідувати причини, через які Eutelsat зупинила мовлення. Телекомпанію НДТ в суді представлятиме адвокат Вільям Бурдон (William Bourdon), який спеціалізується на правах людини  і свободі преси.

 

«З причини недостатньої ясності аргументів Eutelsat, терміновий судовий позов має пролити світло на так зване "виведення з ладу" супутника W5 компанії Eutelsat, і таким чином визначити розмір компенсації, яку отримає компанія НДТ за завдану шкоду», - зазначає Олександр Німенко.

 

Нагадаємо, що в січні 2009 року Європейський Парламент видав резолюцію, в якій закликав Європейську Комісію та країни-учасниці вжити заходів, щоб відновити мовлення НДТ на Китай і надати вільний доступ до інформації без цензури мільйонам китайських громадян.

 

Як наголошують у НДТ, судовий розгляд - це останній захід, до яких вдавалася телекомпанія, щоб відновити мовлення.

 

Довідка:

Телеканал New Tang Dynasty заснований у 2001 році. Це єдиний незалежний канал, що транслюється китайською мовою на Китай. НДТ висвітлює екологічні та соціальні проблеми в Китаї, що замовчуються державою. Зокрема НДТ повідомив про спалах епідемії атипової пневмонії на три тижні раніше, ніж це визнав офіційний Пекін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25958
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду