Акціонер СТС купив болгарську телекомпанію

31 Липня 2008
20665
31 Липня 2008
14:26

Акціонер СТС купив болгарську телекомпанію

20665
Акціонер СТС купив болгарську телекомпанію
Шведська телекомпанія Modern Times Group (MTG), яка є одним з акціонерів російського медіахолдинга СТС, придбала приватний болгарський канал Nova Television за 620 мільйонів євро. Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням на AFP.
 
Угода з викупу акцій Nova у її нинішнього власника Greek Antenna Group буде завершена протягом трьох місяців. Крім телеканалу, MTG одержить 80-процентну частку в болгарському журналі моди Eva.
 
Для MTG придбання Nova – не перше на цьому ринку. До цієї угоди група оперувала декількома каналами Diema, де мала 50-процентну частку акцій.
 
Серед болгарських телеглядачів від 18 до 49 років частка телепрограм MTG становила в першому півріччі 2008 року 18,2 відсотки. Крім того, в 2007 році MTG володів майже третю ринку телевізійної реклами в цій балканській країні.
 
Modern Times Group – найбільший медіахолдинг Північної Європи. У нього входять Viasat Broadcasting, Radio MTG, 7 інтернет-порталів й інші активи. У Росії MTG володіє 39,5 відсотка «СТС Медіа». Доходи холдингу в 2007 році склали 1,77 мільярда доларів. Як відомо, про придбання болгарських телеканалів TV2 та Ring TV нещодавно оголосила. СМЕ
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20665
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду