Болгарського журналіста через гіпертонічний криз переведено з райвідділу міліції до міськлікарні ОдесиUNIAN

18 Лютого 2003
808
18 Лютого 2003
16:31

Болгарського журналіста через гіпертонічний криз переведено з райвідділу міліції до міськлікарні ОдесиUNIAN

808
Болгарського журналіста через гіпертонічний криз переведено з райвідділу міліції до міськлікарні ОдесиUNIAN
Після серії допитів у слідчому відділенні Приморського районного відділу Одеси затриманого правоохоронцями у Києві болгарського журналіста Венчислава Георгієва ВІДІНСЬКІ-РАЙЛЕСКУ переведено через гіпертонічний криз до терапевтичного відділення міської лікарні.

Про це сьогодні повідомив кореспонденту УНІАН віце-консул Республіки Болгарія в Одесі Тодор ВІТЄВ. "У зв`язку з тим, що в нас нема жодних даних про суть звинувачень, пред`явлених громадянину В.ВІДІНСЬКІ-РАЙЛЕСКУ, в тому числі постанови Жовтневого райсуду Одеси про його затримання, - заявив співрозмовник агентства, - мені доручено зустрітися з хворим у лікарні, з`ясувати його фізичний стан та підстави для затримання міліцією".

Т.ВІТЄВ відмовився уточнити, у якій саме лікарні перебуває під вартою В.ВІДІНСЬКІ-РАЙЛЕСКУ.

Як повідомляв УНІАН, Венчислав Георгієв ВІДІНСЬКІ-РАЙЛЕСКУ був відконвойований до Одеси після того, як лікарі київської міської лікарні №12, куди він був госпіталізований 12 лютого з Печерського райвідділу внутрішніх справ у кардіологічне відділення з гіпертонічним кризом, констатували, що його стан здоров'я - в нормі.

10 лютого журналіст був затриманий працівниками Печерського райвідділу внутрішніх справ Києва на основі постанови Жовтневого районного суду м.Одеси.

Болгарський журналіст звинувачується у тому, що шахрайським шляхом одержав 147 тис. 605 дол. Постановою Жовтневого суду Одеси від 9 грудня 2002 року передбачено затримання і доставку журналіста в суд для вирішення питання про заміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд на утримання під вартою.

Адвокат Жорж ДИГАС називає затримання В.ВІДІНСЬКІ-РАЙЛЕСКУ неправомірним і пов'язує його з публікаціями журналіста "щодо зрощення міліції та кримінальних структур Одеси".

UNIAN
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
808
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду