detector.media
30.07.2008 13:32
«Сегодня»: Інвестором «Савік Шустер Студіос» є Мохаммад Захур
«Сегодня»: Інвестором «Савік Шустер Студіос» є Мохаммад Захур
Інвестором продакшн-компанії «Савік Шустер Студіос», заснованої Савіком Шустером для виробництва власних проектів, виступить бізнесмен пакистанського походження Мохаммад Захур, повідомляє газета «Сегодня» з посиланням на власні джерела. Цю інформацію підтверджують і джерела «Детектор медіа», повідомляючи також, що співзасновниками компанії є Савік Шустер, Мохаммад Захур та президент компанії «Поверхность ТВ» Віктор Самойленко. Пан Самойленко не підтверджує і не спростовує цієї інформації.
 
«Я не комментирую никакое участие в этом проекте западных и своих компаний, пока сам господин Шустер не сочтет возможным об этом сказать, - сказав він «ТК». - Есть серьезные западные инвесторы в этой компании. Когда они сочтут нужным – они обнародуют эту информацию».
 
«В этом проекте нас будет трое, и все – не политические люди. Это люди либо из большого бизнеса, у которых нет совершенно никаких политических интересов в Украине, либо из телевидения. Наш украинский партнер тоже очень любит страну, и телевидение, что очень важно», - раніше казав «Детектор медіа» Савік Шустер.
 
Як повідомляє офіційний сайт корпорації «ISTIL Україна», головою наглядової ради якої донедавна був Мохаммад Захур, бізнесмен народився 1 серпня 1955 року в пакистанському місті Карачі в родині високо посадовця. У 1974 році був відряджений до УРСР для навчання, і в 1975-1980 роках навчався у Донецькому політехнічному інституті за спеціальністю «Обробка металів тиском». У 1980 році повернувся на завод Pakistan Steel. З 1987 по 1991 рік працював директором московського представництва великої пакистанської корпорації, що налагоджувала між СРСР та Пакистаном торгівельні зв'язки. У 1991 році став керівником створеної у Гонконзі компанії Metalsrussia Corp Ltd, 1999 року перейменованої на ISTIL Group.У 1993 році ініціював створення в Україні підприємства з іноземними інвестиціями Metalsukraine Corp. Ltd, яке співпрацювало з Одеським морським торгівельним портом. У 1996 році Metalsrussia взяла участь у приватизації Донецького металургійного заводу, внаслідок чого було створено металургійний завод «ISTIL Україна». У 2004 році призначений почесним консулом України в Пакистані. У 2006-му став кандидатом наук.
 
На початку квітня 2008 року компанію «ISTIL Україна» та інші підприємства ISTIL Group було продано російській інвестиційній компанії «МирИнвест» Вадима Варшавського; частина бізнесу і бренд ISTIL залишились у власності Захура. Після цього Мохаммад Захур повідомив, що має намір інвестувати в телекомунікаційний бізнес.
 
Мохаммад Захур також відомий українському бомонду як чоловік «Місіс Світу-2008» Наталії Шмаренкової, вона ж співачка Камалія.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY