5 серпня на круглому столі «ТК» експерти визначать «Фаворита телепреси-2008»

25 Липня 2008
12059
25 Липня 2008
15:45

5 серпня на круглому столі «ТК» експерти визначать «Фаворита телепреси-2008»

12059
5 серпня на круглому столі «ТК» експерти визначать «Фаворита телепреси-2008»
Цього року вдруге буде вручено нагороду медіа-експертів у галузі телебачення «Фаворит телепреси» в рамках Національної премії «Телетріумф». Організатором, як і 2007-го, виступає проект «Детектор медіа». Концепція та процедура нагороди «Фаворит телепреси» залишилися без змін, тоді як склад медіа-журі розширився за рахунок запрошення більшої кількості ЗМІ до його формування.
 
Мета премії - в процесі прозорого обговорення фахівцями українського журналістського середовища національного телевізійного продукту щорічне обрання телепрограми, гідної визнання корпорацією медіа-оглядачів.
 
Медіа-журі виступають експерти, делеговані провідними виданнями України, що регулярно оглядають національний телепростір та аналізують його проблематику. Список видань та делегованих ними експертів - членів медіа-журі нагороди «Фаворит телепреси - 2008» є таким:
 
«Газета 24» - Юрій Володарський, заступник головного редактора
 
Сайт «Главред» - Тетяна Катриченко, редактор відділу «Життя»
 
Газета «Дело» - Віталій Максимов, PR-директор видавництва "Экономика"
 
Газета «День» - Марія Томак, редактор відділу ЗМІ та громадської думки
 
Газета «Дзеркало тижня» - Олег Вергеліс, редактор відділу «Культура»
 
Журнал «Журналіст України» - Наталія Голованова, спеціаліст 1 категорії Слобожанського секретаріату Нацради України з питань телебачення і радіомовлення, редактор на громадських засадах обласної газети «Український формат»
 
Тижневик «Коментарі» - Юрій Рибачук, редактор відділу «Культура та суспільство»
 
Газета «КоммерсантЪ» - Валерій Калниш, редактор відділу політики
 
Журнал «Корреспондент» - Олександр Пасховер, редактор рубрики «Бізнес»
 
Інтернет-видання «МедіаБізнес» - Євгенія Продаєва, редактор
 
Журнал «Профиль-Украина» - Леся Гонта, оглядач відділу «Суспільство»
 
Портал «РеклаМастер» - Надія Ушакова, редактор
 
Проект «Детектор медіа» - Наталія Лигачова, шеф-редактор
 
Журнал «Фокус» - Ігор Тупікін, заступник головного редактора
 
Газета «Экономические известия» не дала відповіді на офіційний лист «Детектор медіа» з пропозицією співпраці по премії. «Детектор медіа» має надію, що керівництво газети вирішить все ж таки взяти участь у проекті та призначить експерта. Журнал «Телерадіокурєр» не надав експерта, пославшись на те, що його співробітники в цей час перебуватимуть у відпустках
 
Концепція премії: Визначення телероботи, яка, на думку преси, в попередньому телесезоні найяскравіше та найсуттєвіше демонструвала творчий пошук у розвитку виробництва суспільно-відповідального телевізійного продукту в Україні. Тобто, преса, що аналізує український телепродукт та телепростір, має підтримати програму, що створює нові тенденції, нові горизонти, ставить нову планку для серійного виробництва. 
 
Нагорода преси присуджуються не окремим персоналіям, а телевізійній програмі та команді, що працювала над її створенням. 
 
Члени медіа-журі премії «Фаворит телепреси» - представники різних за форматом та цільовою аудиторією ЗМІ, на шпальтах яких регулярно висвітлюється проблематика українського телебачення, працюють за наступною процедурою:
 
Видання в особі обраного ним експерта незалежно від інших називає одну програму, яка, на його думку, найкраще відповідає вимогам Нагороди. З пропозицій формується шорт-лист.
 
Шорт-лист надсилається експертам для ознайомлення та публікується на сайті «ТК».
 
Переможець визначається після обговорення шорт-листа на круглому столі «Детектор медіа» в ресторані «Велюр» 5 серпня відкритим рейтинговим голосуванням усіх експертів (1 експерт від кожного видання, включно з «Телеритикою»).
 
Всі матеріали голосування є відкритими і публікуються в журналі, а потім - й на сайті «Детектор медіа» після офіційного оголошення переможця на церемонії вручення «Телетріумфу».
 
Оголошення «Фаворита телепреси» відбувається на урочистій церемонії вручення Національної премії «Телетріумф».   
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12059
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ах і уви...
5749 дн. тому
міркуйте так: ці люди ваші глядачі. причому глядачі професійні - ті, які вас дивляться кожен день. об"єкт їх спостережень: інформаційне поле країни. кожен з експертів, яких ви "не поважаєте", має певний освітній та професійний ценз. звісно, якщо ви знімаєте для "тьоті мані" - одна крайність чи для верховної влади - інша, то думка цих людей може вас не обходити.
увы и ах
5753 дн. тому
неужели эти люди люди могут быть экспертами??? возможно человека 2-3 с натяжкой. вряд ли чье-то мнениие из оглашеного списка может быть авторитетным для телевизионщиков. подозреваю, что и интересовать никого не будет, что эти господа думают))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду