detector.media
30.05.2008 13:59
Сергій Цигипа і його колеги переселились у намети
У Новій Каховці, Херсонська область, представники бюро журналістських розслідувань ТО «Каховський плацдарм» розбили «Наметове містечко незгодних» та висунули низку вимог до мера міста, керівництва міськвідділу МВС та прокуратури, а також до редакції газети «Нова Каховка».
 
Акція приурочена до дня журналіста. Нагадаємо, що у Новій Каховці упродовж останніх двох років сталося три напади на представників преси, про що повідомляла «Детектор медіа». Мер цього міста Володимир Коваленко посів перше місце у рейтингу чиновників, які найбільше притискають свободу слова в Україні, складеному НСЖУ, та друге місце у рейтингу ворогів преси за версією ІМІ та КНМПУ. Відомим зокрема є прецедент, коли він вдався до погроз журналістам безпосередньо під час робочої наради у міськвиконкомі.
 
Вимоги протестувальників такі:
 
- До дня журналіста 6 червня опублікувати на сторінках комунальної газети «Нова Каховка» рейтинг НСЖУ «Вороги преси 2007» та надати можливість висловити своє бачення міських проблем та шляхів їх вирішення представникам ТО «Каховський плацдарм».
 
- Міський голова має публічно визнати, що називав авторів критичних публікацій на адресу міської влади «недоумками и ублюдками», а також що говорив про те, що «такие вещи он не прощает никому».
 
- Надати можливість розмістити на комерційних засадах зовнішню рекламу публіцистичної казки «Хроники смутного времени».
 
- Мер міста має на відкритій зустрічі з мешканцями міста відзвітувати про свою роботу.
 
- За матеріалами журналістських розслідувань скасувати контракт з директором міської типографії та з директором Фонду розвитку підприємництва.
 
- Замінити слідчого у справі про напад на керівника бюро журналістських розслідувань ТО «Каховський плацдарм» Сергія Цигипу та перекваліфікувати справу згідно ст.171 КК «Перешкоджання діяльності журналіста».
 
- Виконати слідчі дії з одним з головних підозрюваних у цій справі, який на даний час затриманий правоохоронцями у Криму за іншим звинуваченням.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY