Нацрада взяла участь у засіданні Європейської платформи регуляторних органів у сфері телерадіомовлення

21 Травня 2008
31202
21 Травня 2008
18:13

Нацрада взяла участь у засіданні Європейської платформи регуляторних органів у сфері телерадіомовлення

31202
Нацрада взяла участь у засіданні Європейської платформи регуляторних органів у сфері телерадіомовлення
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення взяла участь у черговому засіданні Європейської платформи регуляторних органів (EPRA) у сфері телерадіомовлення. Про це повідомляє прес-служба Нацради.
 
Форум зібрав 150 делегатів з понад 50 країн світу. До обговорення було запропоновано три питання, котрі є найбільш актуальними в нинішньому світовому телерадіоінформаційному просторі:
 
  1. Як має здійснюватися регулювання інтерактивних ігор в ефірі телерадіоорганізацій.
  2. Мовлення в інтернеті та регулювання цієї діяльності.
  3. Регулювання мовлення в кабельних мережах.
 
Стосовно питань форуму, то, як відомо, Національна рада нещодавно саме розглядала питання правового врегулювання трансляції вікторин та телевізійних ігор, в яких беруть участь телеглядачі.
 
Інтернет в Європі давно відносять до засобів масової інформації, постає лише питання, як регулювати мовлення інтернету. В Україні цей вид інформаційної діяльності зовсім не регулюється державою, однак ця тема рано чи пізно постане.
 
Голова Національної ради зазначив: «Діяльність суб’єктів інформаційної діяльності, які надають послуги кабельного мовлення, в європейських країнах ліцензується. Обговорюються підходи до ліцензування, пакетування програм тощо. Наші провайдери програмної послуги сприймають наміри ліцензувати їхню діяльність, на жаль, трошки інакше».
 
Рішення, які останнім часом ухвалювала Національна рада щодо діяльності провайдерів програмної послуги, наголосив Віталій Шевченко, не лише узгоджуються з нормами вітчизняного законодавства, а й повністю відповідають загальноєвропейським процесам та практиці регулювання стосунків з усіма суб’єктами інформаційних відносин.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31202
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Прес-службі
5835 дн. тому
К этому тоже - "жодного відношення"? http://www.nrada.gov.ua/cgi-bin/go?node=665
простите, кто на ком стоял?
5835 дн. тому
"заседание Европейской платформы" - эта жэсть! пешы ищё, афтар!
Прес-служба
5835 дн. тому
До появи цього повідомлення прес-служба Національної ради не має жодного відношення.
Журналіст
5836 дн. тому
безглуздий реліз. нічого не ясно - ні де те засіданя відбувається, ні кого від Нацради туди делеговано, ні навіщо воно потріне нам українцям.... коли вже в них у прес-службі з'явиться бодай один професіонал?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду