Савік Шустер позиватиметься проти Дусі

20 Травня 2008
21114
20 Травня 2008
13:38

Савік Шустер позиватиметься проти Дусі

21114
Савік Шустер позиватиметься проти Дусі

Телеведучий Савік Шустер («Інтер») позиватиметься проти сайту Дуся (http://dusia.com.ua). Цю інформацію підтвердив «Детектор медіа» Олексій Резников, відомий український юрист, який представлятиме пана Шустера в суді. Щодо вимог і суми позову пан Резников сказав, що «не готовий відповісти», оскільки позов тільки готується.

 
За інформацією «ТК», предметом обурення пана Шустера стало слово «подвыпивший» із наступного пасажу Дусиного матеріалу про те, як ведучий ніс олімпійський вогонь: «Я, как послушная девочка, сделала все, что заплетающимся языком порекомендовал мне Савик, но ощутимого результата не получила – Samsung укатил в Китай, по крайней мере, та его часть, которая имела отношение к Олимпийскому огню. Так что мои впечатления основываются только на домыслах, возникших после несвязного диалога с подвыпившим Савиком. Я так ярко представила себе, как этот полный сил мужчина бежит (рапид) с горящим факелом, передает его как эстафету и только потом, обессиленный, добирается до ближайшей китайской забегаловки и пьет там снимающую смертельное напряжение жидкость. О Савик!».
 
«За такою категорією справ строк позовної давності – 1 рік з моменту розповсюдження неправдивої інформації. Категорія справ – право особи на нерозповсюдження про неї неправдивої інформації, яка порочить честь, гідність і ділову репутацію, та право вимагати в суді спростування й інші наслідки, передбачені законодавством. Предмет претензії теж буде викладений в позовній заяві, - сказав «ТК» пан Рєзников. - Якщо ЗМІ або особа, яка розповсюдила неправдиву інформацію, не бажає спілкування в судовому процесі, вона може шляхом укладення мирової угоди закінчити цю справу. Тобто принести відповідні вибачення і опублікувати спростування цієї інформації – тоді підстави для такого позову зникають».
 
 «Ми вивчили ту інформацію, яка була подана та вважаємо, що є підстави для звернення до суду. Вважаємо, що його право порушено і він має право для звернення до суду з метою захисту», - сказав Олексій Резников.
 
Відповідачем у подібного роду справах, за словами Олексія Резникова, виступають «автор інформації і той, хто розповсюдив її. Ми уточнимо, хто є власником і так далі. Згідно з законом, відповідає ЗМІ і особа, яка розповсюдила інформацію. Якщо ж особа під псевдонімом, то ЗМІ може взяти на себе повністю відповідальність по справі».
 
Позицію адміністрації сайту «Дуся» «Детектор медіа» оприлюднить згодом.
 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21114
Коментарі
28
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
сеня коклюш
5970 дн. тому
ну вот и стало ясно, что есть собой Савик? если кто не знал?
Буш
5976 дн. тому
Есть такой анекдот. Рабинович выиграл суд и заставил обидевшее его радио сказать в эфире, что Рабинович - не дурак и извиниться. Диктор радио в эфире сказал: "Что?? Рабинович не дурак???? Ну, извините..." Так будет и с Савиком, если он вздумает судиться. Как может человек публичный, позиционирующий себя, как демократ и либерал, исповедующий европейские ценности, да еще считающий себя журналистом, подавать в суд на СМИ сатирического толка? Обхохочешься...
Эрнст
5976 дн. тому
Кто-то очень глупый посоветовал Савику судиться. Или его замечательный адвокат решил таким образом компенсировать затраты на рекламу по выборам в Киевраду. Савик, наверное, плохо помнит Чехова и не знает, что не стоит объяснять каждому встречному, что "я не целовался с кухаркой!!!" Кто вспомнит хоть одного персонажа, которому судебный иск к медиа добавил популярности и позитива? При нормальном уровне консолидации журналистского сообщества этот персонаж моментально превращается общими усилиями в клоуна!
natali
5976 дн. тому
От так двічі за місяць громадянин італії та ізраїлю вже здійняв скандал на всю Україну. Вчиться РНБО!
самый некрасивый неукраинец
5976 дн. тому
Когда только успели, за 16 лет, внушить украинцам что они же не славяне (по крайней мере славянскость украинцев звучит публично уже как что-то нежелательное, чего ещё в москальщине обыинят), русские для них уже не друзья, недруги, а самые братские народы у украинцев оказывается грузины, эстонцы, американцы, поляки, евреи, чеченцы, хорваты, албанцы, латыши. Стоит удивляться что керуют украинским процессом Григяны-Шустеры-Коломойские-Ахметовы-Жвании?
Mara
5976 дн. тому
Шустер - человек мелкий. Но не до такой степени, чтоб судиться из-за такой ерунды. Он уж точно не выжил из ума, чтоб так позориться
для АГА!
5976 дн. тому
Шустер - НЕ гражданин Росии. у него двойное гражданство, но не Росии
Муся
5976 дн. тому
http://dusia.telekritika.ua/Krasota_i_dobro/10964
Кукринікса
5976 дн. тому
Дуся- рулез! А Савік Шустер - {CENSORED}. {CENSORED} хочеться, коли бачиш його хитро{CENSORED} писок.
гУцул
5977 дн. тому
Цілком згідний з АГА-ОГЛИ!Це раз. А два ,это сказать,что : "Информация поступила от подвыпившего тов. Путина В.В." Пока СБУ через ФСБ у ФСО и СОП будет узнавать мобилу ВВП,глядишь и Резникова куда нибудь изберут и Шустера в Белорусь пригласит Бацька чего-нибудь освещать вместо "Прожектора перестройки"!!!
ох
5977 дн. тому
ТЮ! Так напишите опровержение: "... на домыслах, возникших после несвязного диалога с НЕ подвыпившим Савиком".
Шеля
5977 дн. тому
Дуся - ученица Корчинского и Джангирова, агент ФСБ. Чего вы хотели от развращенной девчонки)))
5977 дн. тому
Дело чести, при встрече с шустером всем журналистам превращаться в папарацци и снимать, снимать его и размещать, размещать на серверах "фактические данные", все те гиперболы и аллегории, что он будет выписывать на асфальте. Моралист, блин, учитель высоких стандартов журналистики. Дуся дожна не подкачать за оставшееся время.
алё
5977 дн. тому
Дуся = ну ты село неумытое)))..сплетничать нехорошо...наговаривать ради красного словца тоже нельзя...но если жанр к этому обязывает...то к результатами такой обязанности вы должны быть готовы...))) то есть судовым процессам, поздравляю))) так держать...таких как вы очень много...
АГА!
5977 дн. тому
А НЕСТИ ОЛІМПІЙСЬКИЙ ВОГОНЬ УКРАЇНОЮ СЕРЕД ГІДНИХ ТІЄЇ ЧЕСТІ УКРАЇНЦІВ ЦЕЙ ЗАЙДА МАЄ МОРАЛЬНЕ ПРАВО??????? А ТИТУЛ "найкрасивіший чоловік УКРАЇНИ" - ЯК ВОНО ВАМ?????? Обурює саме це - "УКРАЇНИ". Де україна, а де громадянин росії Шустер??? Люди добрі, чи ми геть усі подуріли? Як там в Андерсена - КОРОЛЬ ГОЛИЙ!!!!!!
ГА?
5977 дн. тому
Просвітіть-но, люди добрі, чи є в нас закон про необхідність іноземцеві офіційно отримувати право на роботу в Україні?
дусі
5977 дн. тому
шановна дусю, ви часто пишете по ділу, але будьте ласкаві, не перегинайте палку. щось десь почули або здалося - і вже клепаєте новину. і поменше "дівочих" сантиментів дусі, вони зайві
просто интересно
5977 дн. тому
А пан Шустрый не споткнулся нести олимпийский факел от Украины, не? Найвыдатнишый ы найкрасывишый украинэць Савелий Шустрый!
Список Шустера
5977 дн. тому
Мордочка адвоката Рєзнікова на всіх бігбордах, яикими Катеринчук засрав Київ: "не бреше, не краде, не гвалтує..."
И.Р.А.
5977 дн. тому
У Львові у військову частину 4114 внутрішніх військ надійшло повідомлення від чергового Сихівського РВ про те, що на вул. Довженка, 1 у багатоповерхівці великий собака бійцівської породи не дає мешканцям вийти з будинку. Як розповів начальник групи зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації управління Західного територіального командування ВВ МВС України майор Вадим Голуб, двоє прапорщиків внутрішніх військ Віктор Сарвас та Іван Раповий одразу ж відреагували на це повідомлення. Оглянувши місце події, військовослужбовці побачили, що собака «зайняв оборону» між восьмим та дев’ятим поверхами та нікого не впускав і не випускав з будинку. «Позмагатися з цим звіром не наважився ніхто. Як результат: одна сім’я не поїхала на весілля, а інші сусіди – не встигли на потяг. З військовими собака також не церемонився – на форму, погони та амуніцію не реагував», – розповів В.Голуб. За словами І.Рапового, у цій ситуації собаку найпростіше було б застрелити. «Але, чесно кажучи, стало його шкода, а тому було вирішено не застосовувати зброї», – сказав він. Спершу прапорщики взяли в мешканців будинку два покривала і спробували накинути їх на собаку та зв’язати. «Але пес розгадав їхні наміри і почав поводити себе ще більш агресивніше. Тоді військовослужбовці вирішили перемогти пса ковбасою. Але ні «докторська», ні «краківська», ні «салямі» не зацікавили «чотирилапого бійця». Реакція на сир та сосиски була аналогічною. Врешті собаку просто по-людськи вмовили. Так, І.Раповий почав називати собакою різними кличками, але жодного разу собака не реагував на них. Та за допомогою лагідних слів один з прапорщиків таки підійшов впритул до собаки, потихеньку почав його гладити, а потім взагалі обняв тварину», – зазначив В.Голуб. Після півгодини приручення пса знайшовся і його господар. «Чоловік розповів, що свого улюбленця Трівію він загубив ще напередодні ввечері під час прогулянки. Сталося це після того, як гурба хлопців кинули петарду неподалік від собаки. Від цього звуку собака втік, а коли заспокоївся, то вирішив піти додому. Щоправда, зайшов він не за адресою, а до сусіднього будинку», – розповів В.Голуб.
Ксю
5977 дн. тому
Оленко, у Дусі було не оціночне судження, а констатація недостовірного факту або простіше кажучи наклеп. Бо оціночне судження - за винятком образи чи наклепу, є висловлювання, які не містять фактичних даних, зокрема критика, оцінка дій, а також висловлювання, що не можуть бути витлумачені як такі, що містять фактичні дані, з огляду на характер використання мовних засобів, зокрема вживання гіпербол, алегорій, сатири. Отаке...
Олена
5977 дн. тому
Звертаємось до законодавства: "електронні інформаційні ресурси не являються ЗМІ". Отже, на них не розповсюджується закон про ЗМІ, вони не несуть відповідальність. Претензії можуть бути лише до авторки за особисту образу. Але ці слова авторки є лише оціночним судженням, а не звинуваченням у пянстві. За оціночне судження не засуджують. Питання вичерпано
WSG
5977 дн. тому
КРУТО... такого промо для нового сайту Дусі годі було й придумати. Скільки цей великий неукраїнець запросив у вас бабла щоб таке роздути?
киев
5977 дн. тому
Это сявик таким не хитрым способом отвлекает внимание от обсера с "ВУ"?
otar
5977 дн. тому
Лягла :( Піднімаємо.
курчамать
5977 дн. тому
а чо дуся не відкривається?
И.Р.А.
5977 дн. тому
Вчера, в сквере возле нового выхода из метро "Дарница" видела этого Шустэра пьяным в стельку. С журналистом "Телекритики", между прочим. Поэтому считаю эту информацию откровенной, наглой и безпринципной заказухой провалившего все проэкты Савика Шустэра. Я думаю, все это направлено против Леонида Михайловича Черновецкого. Точька
Таша
5977 дн. тому
А з якого це часу сайти раптом стали ЗМІ? Чи це досвід Ахматової вдарив в голову Шустеру? Так треба в Британії в суд подавати.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду