detector.media
30.04.2008 12:48
TNS і GFK ведуть переговори про злиття
Британська дослідницька компанія TNS, яка є третьою за величиною у світі, і німецька GFK, яка посідає п’яту позицію, 29 квітня оголосили, що ведуть переговори про злиття, повідомляє російська газета «КоммерсантЪ». Про це йдеться в офіційній заяві рад директорів двох компаній.
 
Імовірна угода може відбутись у формі обміну акціями. GFK і TNS отримають по 50% в об’єднаній компанії GfK-TNS, головним акціонером якої стане найбільший власник GFK – група GfK-Verein. Ця компанія, отримавши 28% в об'єднаній компанії, отримає право призначати у раду директорів одного не виконавчого директора – ним стане теперішній ген директор GfK Клаус Вюббенхорст. Пост гендиректора об’єднаної компанії обійме гендиректор TNS Дейвід Лоуден.
 
Якщо угода відбудеться, утворена компанія стане другою у світі за виручкою після нідерландської Nielsen Co. Торік загальна виручка GfK й TNS становила 3,9 мільярда доларів США, Nielsen — $4,7 млрд  Нова компанія зможе значно розширити свою присутність на ринках Азії, Латинської Америки та Східної Європи. На українському ринку компанія GFK Ukraine займається, зокрема, офіційними телевимірюваннями на замовлення Індустріального телевізійного комітету, а компанія TNS вимірює аудиторію друкованої преси.
 
Після повідомлень про можливу угоду акції GFK на фондовій біржі Франкфурта зросли приблизно на 8,8%, акції TNS у Лондоні – на 18%.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY