detector.media
14.04.2008 15:00
Депутати хочуть побороти рекламу проституції шляхом обмеження вживання слова «джакузі»
Депутати хочуть побороти рекламу проституції шляхом обмеження вживання слова «джакузі»
Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні 16 квітня 2008 року планує розглянути черговий законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо запобігання реклами проституції) (№2049 від 12  лютого 2008 року), внесений народними депутатами України України Володимиром Бондаренком та Віктором Уколовим (фракція БЮТ), Іваном Вернидубовим (фракція Партії регіонів) та Володимиром Стретовичем (фракція «НУ-НС»).  
 
Автори законопроекту виступають за заборону розміщення у засобах масової інформації оголошень, у яких фактично пропонують послуги повій. Вони пропонують ідентифікацію рекламодавців шляхом заборони анонімної реклами; недопущення подання підприємницької реклами, замаскованої під оголошення фізичної особи; зменшення кількості рекламних оголошень, які приховують у собі рекламу проституції.
 
Наприклад, пропонується ст.8 доповнити частиною 8 у такій редакції: «Будь-яке оголошення в мережі Інтернет, в якому мова іде про види діяльності, що зазначені у ч. 4 ст. 2 цього Закону, повинно містити інформацію про особу рекламодавця». А власне ч. 4 ст. 2 виглядає в проекті так:
 
 «Дія цього Закону поширюється на розміщене особою у засобах масової інформації будь-яке рекламне або не рекламне оголошення, якщо це оголошення:
має відношення до роботодавців, шукачів роботи (потенційних працівників) або вакансії, що пов’язанні з:
    а) танцями;
    б)  офіціантами;
    в)  працевлаштуванням за кордоном;
    г)  шлюбними знайомствами;
    г) модельним бізнесом;
    д)  еротичною фото та відео зйомкою;    
    е) масажем;       
    є) одноразовою, нічною або високооплачуваною роботою без зазначення фаху робітника;  або
    2) має в тексті оголошення слова «ескорт-сервіс», «хостесс», «консумація», «сауна» або «джакузі» у різних відмінках». 
 
Незважаючи на те, що нещодавно був прийнятий Закон «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу», у парламенті вже зареєстровано 11 законопроектів, що пропонують удосконалити рекламне законодавство. Приміром, проект № 1014 щодо переривання трансляції кіно- і телефільмів рекламою та заборони рекламування тютюнових виробів та алкогольних напоїв, внесений народним депутатом Нестором Шуфричем, чи проект № 2161 щодо розміщення зовнішньої реклами вздовж автомобільних доріг і вулиць, внесений народним депутатом Андрієм Шкілем.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY