Нацрада переоформила ліцензію «1+1» і видала ліцензію на «1+1 International»

9 Квітня 2008
35152
9 Квітня 2008
12:13

Нацрада переоформила ліцензію «1+1» і видала ліцензію на «1+1 International»

35152
Нацрада переоформила ліцензію «1+1» і видала ліцензію на «1+1 International»
«Студія 1+1» завершила процес переоформлення ліцензії, який розпочався 12 вересня 2007 року. Нагадаємо, тоді «1+1» звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням переоформити ліцензію у зв’язку зі зміною власників. Тоді компанія вносила такі зміни в структуру власності: іноземне підприємство «Інтер-Медіа», м. Київ – 30%, Роднянський Олександр Юхимович – 70%; стало -  ТОВ «Медіа Сервісез Україна» – 42%, «Інтер-медіа» – 30%, Роднянський О. Ю. – 28%.
 
Раніше, як писала «ТК», Нацрада переоформила ліцензію «1+1» на 15 годин мовлення та супутникову ліцензію компанії, а також відклала розгляд питання про переоформлення так званої другої ліцензії «Плюсів» на 9 годин мовлення на добу і зобов’язала компанію отримати додатково ліцензію на канал «1+1 International». Розгляд питання про переоформлення другої ліцензії «Плюсів» було відкладено у зв’язку з  вимогами Нацради до компанії провести аудит передавачів, надати перелік технічних засобів мовлення і привести мовлення каналу у відповідність до програмної концепції.
 
9 квітня Нацрада на засіданні видала «Студії 1+1» переоформлену ліцензію на супутникове мовлення та на 15 годин мовлення на добу. Крім того, прийняла рішення переоформити ліцензію №1771 (9 годин/добу) та видати компанії ліцензію на мовлення каналу «1+1 International» (термін – 10 років, вид – супутникове мовлення, супутник AMOS-2).
 
Нагадаємо, що попередньо всі питання про переоформлення ліцензії компанії відкладалися у зв’язку з невирішеним питанням про перевірки каналу, проведені в січні. Зокрема до «Студії 1+1» Нацрада планує застосувати таку санкцію, як попередження у зв’язку із порушенням ліцензійних умов та закону «Про телебачення і радіомовлення».
 
Тим не менш, сьогодні Нарада прийняла остаточне рішення про переліцензування «Студії 1+1», записавши до ухвали обов’язкову вимогу до компанії до 1 липня 2008 року об’єднати обидві ліцензії на ефірне мовлення (15 годин + 9 годин мовлення на добу).
 
Втім, у найближчому майбутньому телекомпанії «1+1» доведеться знову переоформлювати ліцензії, оскільки тепер частка компанії СМЕ в структурі власності каналу становить 90%, а також у зв’язку з призначенням нового генерального директора. Нині Нацрада внесла в ліцензію зміни, які сталися у вересні 2007 року.
 
Юристи компанії пообіцяли членам Нацради, що всі зміни будуть внесені в ліцензію, щойно вони будуть внесені в статистичні документи компанії.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
35152
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5861 дн. тому
Які "мухи" на Сиріусі? Хоч один приклад дайте!! Стабільне покриття широкої території. На відміну від Амоса-2, який постійно стрибає і до того ж покриває мінімальну територію. Тим більше, що 1+1 ІНТ апріорі розрахований на глядача закордоном. Значить територія і якість покриття мають бути для них пріоритетом. Але як завжди в Україні все робиться через дупу. 1+1 ІНТ не розумніші за УТР, які перейшли з супутника, який покривав 53 країни на сателіт, який взагалі ніхто не дивиться.
телезритель
5861 дн. тому
Сириус - тоже со своими мухами... так что тут ещё крепко нада думать... Котя по качеству Сириус, вроде, достойнее... К "україномовності" - это уж точно не к Плюсам вопрос: они-то как раз этим не грешат... На этом же сайте (ТК) и писали: у Плюсов всегда был вопрос по рейтингам в сравнении с Интером, т.к. Плюсы вещают на укр языке в отличие от Интера. До этого года измерения аудитории были только по городам, где живёт более 50 000 людей, а они у нас массированно представлены именно в русскоязычных восточных/южных территориях (Донбасс, Крым, Одесса/Николаев...). Во всяком случае, примерно так можно было понять одну из причин 2-го места 1+1. С другой стороны, тогда непонятно, почему же расширение панели не выравняло эту ситуацию.. Предполагаю, из-за страшноватенького контента 1+1: в части развлекательных программ, похоже, он в основном НЕ на вменяемых направлен. После многих лет хорошего отношения к этому каналу больно на это смотреть... Однако считаю, что новости у Плюсов по-любому лучше/адекватнее Интера: имею четкое ощущение, что Интер тупо и неубедительно гонит джинсу под понятно чьи интересы (зато на русском!). Моё мнение: об укр.языке - его надо двигать умно, а претензии предъявлять обоснованно и по адресу; о Плюсах - а вдруг их нынешняя революция только к лучшему?...
5861 дн. тому
супутник AMOS-2 -- Тю, жмоти. На Сиріус ідіть!!!
skeptyk
5861 дн. тому
Яку норму україномовності записано в новій ліцензії? Маю на увазі, чи почала вже діяти нова політика Нацради про поетапне підвищення планки? Стільки було галасу довкола ухвали, а тепер нікого не цікавить, чи діє вона, чи ні. Журналістика, одначе...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду