detector.media
09.04.2008 12:13
Нацрада переоформила ліцензію «1+1» і видала ліцензію на «1+1 International»
«Студія 1+1» завершила процес переоформлення ліцензії, який розпочався 12 вересня 2007 року. Нагадаємо, тоді «1+1» звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням переоформити ліцензію у зв’язку зі зміною власників. Тоді компанія вносила такі зміни в структуру власності: іноземне підприємство «Інтер-Медіа», м. Київ – 30%, Роднянський Олександр Юхимович – 70%; стало -  ТОВ «Медіа Сервісез Україна» – 42%, «Інтер-медіа» – 30%, Роднянський О. Ю. – 28%.
 
Раніше, як писала «ТК», Нацрада переоформила ліцензію «1+1» на 15 годин мовлення та супутникову ліцензію компанії, а також відклала розгляд питання про переоформлення так званої другої ліцензії «Плюсів» на 9 годин мовлення на добу і зобов’язала компанію отримати додатково ліцензію на канал «1+1 International». Розгляд питання про переоформлення другої ліцензії «Плюсів» було відкладено у зв’язку з  вимогами Нацради до компанії провести аудит передавачів, надати перелік технічних засобів мовлення і привести мовлення каналу у відповідність до програмної концепції.
 
9 квітня Нацрада на засіданні видала «Студії 1+1» переоформлену ліцензію на супутникове мовлення та на 15 годин мовлення на добу. Крім того, прийняла рішення переоформити ліцензію №1771 (9 годин/добу) та видати компанії ліцензію на мовлення каналу «1+1 International» (термін – 10 років, вид – супутникове мовлення, супутник AMOS-2).
 
Нагадаємо, що попередньо всі питання про переоформлення ліцензії компанії відкладалися у зв’язку з невирішеним питанням про перевірки каналу, проведені в січні. Зокрема до «Студії 1+1» Нацрада планує застосувати таку санкцію, як попередження у зв’язку із порушенням ліцензійних умов та закону «Про телебачення і радіомовлення».
 
Тим не менш, сьогодні Нарада прийняла остаточне рішення про переліцензування «Студії 1+1», записавши до ухвали обов’язкову вимогу до компанії до 1 липня 2008 року об’єднати обидві ліцензії на ефірне мовлення (15 годин + 9 годин мовлення на добу).
 
Втім, у найближчому майбутньому телекомпанії «1+1» доведеться знову переоформлювати ліцензії, оскільки тепер частка компанії СМЕ в структурі власності каналу становить 90%, а також у зв’язку з призначенням нового генерального директора. Нині Нацрада внесла в ліцензію зміни, які сталися у вересні 2007 року.
 
Юристи компанії пообіцяли членам Нацради, що всі зміни будуть внесені в ліцензію, щойно вони будуть внесені в статистичні документи компанії.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY