«1+1» продовжує переліцензування у зв’язку із зміною власника

14 Листопада 2007
6914
14 Листопада 2007
16:00

«1+1» продовжує переліцензування у зв’язку із зміною власника

6914
«1+1» продовжує переліцензування у зв’язку із зміною власника
На засіданні 14 листопада 2007 Нацрада з питань телебачення та радіомовлення переоформила другу ліцензію на мовлення компанії «Студія «1+1» (ліцензія на ефірне мовлення НР № 0028-м на 15 год./добу) у зв’язку із зміною власників. При цьому Нацрада категорично відмовила компанії переліцензувати другу ліцензію (НР № 1771), що підтверджує право «1+1» мовити на часовому проміжку 04:00 – 07:00 та 10.00 – 16.00 (9 год./добу). Мотивація Нацради: посилання на Закон України «Про ТБ і РМ», прийнятий у березні 2006-го року, яким заборонено одній компанії мати дві ліцензії одного типу (ст.8 п. 3). Щодо другої ліцензії, то Нацрада зняла його з розгляду і зобов’язала компанію привести документи у відповідність до чинного законодавства, тобто фактично об’єднати дві ліцензії на мовлення в одну. 
 
Однак до цього компанії доведеться привести мовлення на цьому часовому відтинку у відповідність до ліцензійних вимог. Адже, за словами Віктора Понеділка, члена Нацради, в ліцензії № 1771 є чітка вимога умов конкурсу: висвітлювати діяльність Верховної Ради та органів місцевого самоврядування, якої компанія «1+1» не дотримується. Тобто зараз компанія мусить або розпочати парламентські трансляції на каналі, або внести до ліцензії зміни програмної концепції, а вже тільки після цього подавати документи на переліцензування.
 
Нагадаємо, що на засіданні 24 жовтня Нацрада з питань телебачення та радіомовлення ухвалила рішення, задовольнити заяву телекомпанії «Студія «1+1» щодо переоформлення ліцензій в частині зміни власників, проте відмовити у переліцензуванні програмної концепції. Тоді було переоформлено так звану «базову» ліцензію компанії – ліцензію, яка засвідчує її право на супутникове мовлення та де-факто об’єднує обидві ефірні ліцензії. 
 
Історія переліцензування «Плюсів» почалася на засіданні Нацради 17 жовтня. Тоді, за словами Ігоря Куруса, першого заступника голови Нацради, вони готові були зафіксувати зміну власників каналу, проте телекомпанія вирішила «причепити до переоформлення і зміну номіналів частот, і збільшення кількості передавачів, і зміну їх потужності»
 
Крім того, збільшилася загальна кількість передавачів, які ліцензує «1+1» від часу видачі ліцензії. Зокрема це викликало зауваження управління науково-технічного розвитку: «Додатково вводяться 45 передавачів, зменшується потужність 8 передавачів, збільшується потужність 5 передавачів, змінюється номер ТВК на 18 передавачах, відсутні угоди з оператором телекомунікацій на 34 передавачах».   
 
Це також викликало незадоволення фінансово-економічного відділу, адже ліцензійний збір здійснювався в залежності від кількості передавачів: «При видачі ліцензії НР № 1771 від 30.07.2004 за розрахунком від 22.07.2004 № 3402 ліцензійний збір розраховано, виходячи із кількості передавачів 387. В додатку до заяви сказана кількість передавачів – 420».  
 
А управління контролю і моніторингу рекомендувало: «В бланку програмної концепції виправити розрахунок з огляду на загальний обсяг мовлення (9 годин на добу). Відкоригувати розширену програмну концепцію, оскільки мультфільми не є передачею, а можуть бути їх складовою частиною. Зазначити назви дитячих передач. Перевірити всі розрахунки тривалості і періодичності передач, виходячи з того, що загальний обсяг 9 годин на добу. В сітці мовлення зазначити жанрове спрямування кожного елементу програмного наповнення».  
 
Документи на переоформлення були подані у зв’язку зі зміною структури власності (до складу власників увійшло ТОВ «Медіа Сервісез Україна»). Тобто, згідно з ліцензійними документами, власниками «Студії «1+1» були:
 
Іноземне підприємство «Інтер-Медіа», м. Київ – 30%; Роднянський О.Ю. – 70%.
 
Стали:
ТОВ «Медіа Сервісез Україна», м. Київ – 42%; Іноземне підприємство «Інтер-Медіа», м. Київ – 30%; Роднянський О.Ю. – 28%.
 
Тобто фактично відбулося приведення документів у відповідність до змін, про які СМЕ розповсюдила інформацію ще 4 вересня 2007 року, коли Central European Media Enterprises Ltd. (CME) оголосила про те, що офіційно оформила 60% своєї власності в «Студії «1+1», завершивши реєстрацію 42% прямих майнових інтересів у ТОВ «Студія «1+1».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6914
Теги:
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
6020 дн. тому
"Сезон великих подій" : ) Ещё вместо логотипа нарисуйте название одного банка, как это сделало киевское "Динамо" - и тогда высокие результаты по рейтингам уж точно обеспечены! Юля косу носить, олігархів досить, обіцянки посіє - бабла накосить...
Специалист
6021 дн. тому
Плюсы вещают в общенациональной сети УТ-2,частоты на которую были отведены ещё в советское время,а передатчики для вещания на этой сети предоставляет КонцернРРТ - государственное учереждение, т.е., что плюсам предлагают, там он вещает. А то, что Нацрада не может (хочет) привести в соответствие Лицензию на право вещания с действующей сетью УТ-2, это трудно понять,т.к. сделать это очень просто.
Ого!
6021 дн. тому
Это как же получается - Плюсы включили без конкурсов более 40 передатчиков? А теперь - тупо под шумок это узаконивают?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду