У Кіровограді громадський рух «Не будь байдужим!» виступив проти закриття єдиної україномовної радіостанції

7 Квітня 2008
13151
7 Квітня 2008
15:43

У Кіровограді громадський рух «Не будь байдужим!» виступив проти закриття єдиної україномовної радіостанції

13151
У Кіровограді громадський рух «Не будь байдужим!» виступив проти закриття єдиної україномовної радіостанції

Громадський рух «Не будь байдужим!» виступив на підтримку єдиного україномовного в Кіровограді радіо «Скіфія-центр», яке рішенням керівництва обласної телерадіокомпанії зникло з ефіру ще у січні.

 

Про це повідомили в прес-службі місцевого осередку руху. Згідно з розповсюдженої у ЗМІ заяви, керівник Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії Сергій Омельчук, у відомстві якогознаходилось радіо, закриття ефіру пояснює непередбачуваними обставинами і реорганізацією радіостанції. За словами Омельчука, «Скіфія-центр» нічим не відрізнялася від інших і була нецікавою, а тому в новому форматі буде транслюватися дротове обласне радіо, тільки на FM-хвилях.

 

З такими аргументами не погоджуються активісти руху. Вони нагадують, що прямі ефіри з місцевими та українськими музичними виконавцями проводились лише на цій радіостанції, тільки тут можна було почути новинки вітчизняної музики, які не потрапляли у широку ротацію. Активісти громадського руху «Не будь байдужим!» провели в Кіровограді акцію на підтримку радіо «Скіфія-центр», опитавши більше 800 місцевих мешканців віком від 13 до 35 років.

 

Результати засвідчили, що «Скіфію-центр» постійно слухали 43,9% опитаних, 6% - не слухали взагалі. Усі інші - слухають різні радіостанції.

 

Обласне радіо добре знають 10,6% опитаних, 44,8% взагалі його не вмикають. Серед факторів, які подобались слухачам, опитані назвали україномовних ді-джеїв, оригінальність програм і можливість спілкування з музикантами в прямому ефірі. Найбільшу кількість схвальних відгуків отримала саме музика та україномовні виконавці, які лунали на хвилях радіо.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13151
Читайте також
12.11.2008 15:05
Анна Домедовская, «100-й округ»
34 951
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
читателль
5862 дн. тому
судя по Крымчанину и, особенно, тузику, на дворе таки не капитализм, а фашизм... великороССкий... что, впрочем, и без них, увы, не секрет :)
Крымчанин
5862 дн. тому
Никогда не поверю что радио имеющее рейтинг 44.8% хоть ктонить закрыл бы ??? тем более которое радовало бы слух витчизняной нац рады....Видать действительно нет рейтинга нет рекламы нет радио ...На улице капитализм господа!!! А делать радио чтобы нравиться руху довольно дорогое занятие ..хотя например в Севастополе такое радио есть которое никто не слушает зато благодаря которому за счет государства или точнее выражаясь за счет налогоплательщиков содержится армия сотрудников!!!! и это не единственный пример.......
Sasha
5862 дн. тому
А чому їм не подобається УР-1, яке тепер буде іти на "Скіфії"? Там багато цікавих передач про сучасну музику всіх напрямків!!!!
тузик-великорос
5862 дн. тому
скифы и адыго-польско-монгольско-половецко-славянская молва, - абасцака полная я вам скажу
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду