detector.media
07.04.2008 15:43
У Кіровограді громадський рух «Не будь байдужим!» виступив проти закриття єдиної україномовної радіостанції
У Кіровограді громадський рух «Не будь байдужим!» виступив проти закриття єдиної україномовної радіостанції

Громадський рух «Не будь байдужим!» виступив на підтримку єдиного україномовного в Кіровограді радіо «Скіфія-центр», яке рішенням керівництва обласної телерадіокомпанії зникло з ефіру ще у січні.

 

Про це повідомили в прес-службі місцевого осередку руху. Згідно з розповсюдженої у ЗМІ заяви, керівник Кіровоградської обласної державної телерадіокомпанії Сергій Омельчук, у відомстві якогознаходилось радіо, закриття ефіру пояснює непередбачуваними обставинами і реорганізацією радіостанції. За словами Омельчука, «Скіфія-центр» нічим не відрізнялася від інших і була нецікавою, а тому в новому форматі буде транслюватися дротове обласне радіо, тільки на FM-хвилях.

 

З такими аргументами не погоджуються активісти руху. Вони нагадують, що прямі ефіри з місцевими та українськими музичними виконавцями проводились лише на цій радіостанції, тільки тут можна було почути новинки вітчизняної музики, які не потрапляли у широку ротацію. Активісти громадського руху «Не будь байдужим!» провели в Кіровограді акцію на підтримку радіо «Скіфія-центр», опитавши більше 800 місцевих мешканців віком від 13 до 35 років.

 

Результати засвідчили, що «Скіфію-центр» постійно слухали 43,9% опитаних, 6% - не слухали взагалі. Усі інші - слухають різні радіостанції.

 

Обласне радіо добре знають 10,6% опитаних, 44,8% взагалі його не вмикають. Серед факторів, які подобались слухачам, опитані назвали україномовних ді-джеїв, оригінальність програм і можливість спілкування з музикантами в прямому ефірі. Найбільшу кількість схвальних відгуків отримала саме музика та україномовні виконавці, які лунали на хвилях радіо.

 

УНІАН
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY