detector.media
31.03.2008 17:06
Олена Громницька, Юрій Свірко та Роман Скрипін спростовують заяву Казбека Бектурсунова про те, що вони «обивали пороги мэрии»
Олена Громницька, Юрій Свірко та Роман Скрипін спростовують заяву Казбека Бектурсунова про те, що вони «обивали пороги мэрии»
31 березня у ході інтернет-конференції на сайті газети «Хрещатик» радник Київського міського голови з питань свободи слова Казбек Бектурсунов заявив, що низка медіа-менеджерів звертались до київської міської влади з проханням узяти їх на роботу у Київський медіахолдинг.
 
«Многие перешли из "Коммерсанта", поскольку у нас веселей и интереснее нынче, многие просто пришли с рынка. Я тут впервые признаюсь, что очень многие нынешние топ-менеджеры СМИ обивали пороги мэрии за последние полгода. Например, Роман Скрипин был там замечен, начальник Андрей Гоголев, Алена Громницкая, Игорь Шувалов, Юрий Свирко. Мы их не взяли по тем или иным причинам) Взяли и берем молодых и толковых. Подключайтесь», - наголосив пан Бектурсунов.
 
Частина осіб, перелічених Казбеком Бектурсуновим, заперечують той факт, що переговори з київською владою щодо роботи в об’єднанні муніципальних медіа відбулись за їхньою ініціативою.
 
Зокрема, головний редактор журналу «Профиль Украина» Олена Громницька наголосила на тому, що її «неодноразово і дуже наполегливо» запрошували на роботу до КМХ. «Одного разу я прийшла на співбесіду з паном Денисом Бассом. Ми обговорили фінансові умови (пропозиція була доволі серйозна), після чого відбулась співбесіда з мером Леонідом Черновецьким. З першого ж речення, яке я почула від пана Черновецького, мені стало ясно, що це за людина. Я відразу ж відмовилась. Потім мені кілька разів пропонували відновити переговори, але я категорично відмовилась, незважаючи на заманливі фінансові пропозиції. Тому що те, що сповідують у надрах київської мерії, не відповідає моїм життєвим принципам», - розповіла Олена Громницька. Вона також зазначила, що більшість її колег, яких запрошували до співпраці з об’єднанням муніципальних медіа, не лише не погодились, але й категорично відмовились співпрацювати з командою Черновецького.
 
«Вони самі пропонують, шукають, намагаються організувати зустріч, погоджуються на всі умови, які висувають кандидати. Але потім кандидати коректно відмовляються», - розповіла пані Громницька. На її думку, скандальні заяви Казбека Бектурсунова пов’язані з тим, що «добігає кінця його контракт із київським мером». «Він намагається довести свою придатність. Я абсолютно переконана, що він лише намагається захистити своє вже втрачене реноме в українському піар-середовищі», - каже головний редактор журналу «Профиль».
 
Головний редактор газети «Экономические известия» Юрій Свірко повідомив, що до нього звернувся Денис Басс із пропозицією очолити «Українську столицю». «Розмова була досить дивна. Наскільки я розумію, вони шукали нового керівника медіахолдингу. Я сказав, що очолюю «Экономические известия», і це взагалі не до порівняння з «Українською столицею». Басс запропонував мені подумати, не називаючи ні умов, ні зарплатні. Це була абсолютно неконкретна розмова», - сказав він. За словами Юрія Свірка, до мерії він не ходив і на роботу не просився. «Я поки що не встиг з’ясувати в Казбека, що він мав на увазі, говорячи, що я “оббивав пороги київської мерії”. Я справді там був. Уперше, коли з ініціативи Казбека пан Черновецький вручав мені якусь почесну грамоту мерії з нагоди Дня журналіста… Але я нічого не просив, і ні вона мені, ні я їй нічого не винен», - сказав він.
 
«Казбек Бектурсунов чув дзвін і не знає, де він, - сказав «ТК» голова Незалежної медіа-профспілки України Роман Скрипін. – Мене запрошували до Київського медіахолдингу, і я мав розмову з заступником голови КМДА Денисом Бассом. Але він не зміг дати відповідь на моє запитання про мету створення цього медіахолдингу. Тоді я зрозумів, що мені це не підходить. Я не хочу цілувати Черновецького холодними губами в зад».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY