КРУ: На ТРК «Київ» – збитки на суму понад 1 мільйон гривень внаслідок порушень

28 Лютого 2008
13472
28 Лютого 2008
17:10

КРУ: На ТРК «Київ» – збитки на суму понад 1 мільйон гривень внаслідок порушень

13472
Серед виявлених порушень - завищення посадових окладів, виплати надбавок керівникам телерадіокомпанії тощо.
КРУ: На ТРК «Київ» – збитки на суму понад 1 мільйон гривень внаслідок порушень
У зв’язку з інформацією про проведення перевірки на ТРК «Київ», «Детектор медіа» надіслала інформаційний запит до київського управління КРУ щодо результатів ревізії. Текст офіційної відповіді наводимо без змін (оригінал тут – 1, 2).
 
Принагідно зазначимо, що в результаті ревізії встановлено порушення фінансово-бюджетної дисципліни та порядку ведення бухгалтерського обліку на загальну суму понад 1,7 млн грн., з них що призвели до збитків – понад 1,3 млн грн. Серед виявлених порушень ревізори називають завищення посадових окладів, виплати надбавок керівникам телерадіокомпанії, а також – вказується в акті – до порушень належить укладення договору з іноземним підприємством «ГФК Юкрейн» без проведення тендерних процедур. Нагадаємо, ТРК «Київ» є комунальною телекомпанією, що фінансується з бюджету міста Києва.
 
Відповідь на інформаційний запит
КРУ в м. Києві проведено ревізію фінансово-господарської діяльності в Державному комунальному підприємстві «Телерадіокомпанія «Київ» (далі – Телерадіокомпанія) за період з 01.01.2005 по 01.12.2007. Проведеною ревізією встановлені порушення фінансово – бюджетної дисципліни та порядку ведення бухгалтерського обліку на загальну суму понад 1,7 млн. грн.., з них що призвели до збитків понад 1,3 млн. грн.
 
Так, в порушення вимог Кодексу Законів про працю України посадові оклади в штатних розписах визначено в завищених розмірах, а саме без дотримання врахування розміру мінімальної заробітної плати та коригування її на коефіцієнт граничних розмірів, встановлених Колективним договором. Як наслідок, Телерадіокомпанією зайво одержано та використано бюджетних коштів на покриття видатків, пов’язаних з оплатою праці, на загальну суму 1102,7 тис.гривень.
 
В порушення вимог Порядку нарахування та сплати відрахувань частки прибутку, яка підлягає зарахуванню до бюджету міста Києва підприємствами, організаціями та установами, що належать до комунальної власності м. Києва, затвердженого рішенням Київської міської ради за результатами діяльності III кварталу 2007 року не нараховано та не перераховано до загального фонду місцевого бюджету належну частку від отриманого прибутку в розмірі 66,5 тис. гривень.
 
Через нездійснення контролю за достовірністю даних, внесених до табелів обліку використання робочого часу, в порушення вимог Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України та загальних положень Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів України нарахування та виплата заробітної плати працівникам Телерадіокомпанії, які знаходилися в відрядженнях, проводилися виходячи з повного робочого дня, а не із середньомісячної заробітної плати, що призвело до недоотримання коштів фізичними особами на загальну суму 27,76 тис. гривень.
 
В порушення вимог Порядку оплати праці журналістів державних і комунальних засобів масової інформації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України та постанови Кабінету Міністрів України «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів», здійснено виплату надбавок за високі досягнення у праці керівникам Телерадіокомпанії, а також премій згідно з наказами без відповідного рішення органу місцевого самоврядування. Як наслідок, зайві витрати бюджетних коштів на виплату доплат із відрахуванням до фондів склали 100,73 тис. грн.
 
Також, Телерадіокомпанією допущено зайві витрати бюджетних коштів в розмірі 24,31 тис. грн.. внаслідок оплати праці залучених за трудовими договорами працівників, неявку на роботу та невиконання робіт якими підтверджено документально, тоді як вимогами Кодексу законів про працю України передбачено виплату заробітної плати за виконану роботу.
Всупереч вимог Закону України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» без проведення тендерних процедур здійснено укладення договору з іноземним підприємством «ГФК Юкрейн» на закупівлю робіт та надання послуг з проведення дослідження телевізійної аудиторії загальною вартістю 289,91 тис. грн., відповідно до якого виконано робіт на загальну суму 224,44 тис. грн.
 
При цьому, в порушення вимог Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» кредиторська заборгованість перед іноземним підприємством «ГФК Юкрейн» в розмірі 116,13 тис. грн.. в бухгалтерському обліку не відображена, внаслідок чого занижено боргові зобов’язання Телерадіокомпанії на відповідну суму.
 
 Крім того, проведеними під час ревізії інвентаризаціями встановлено лишки матеріальних цінностей, вартість яких комісією оцінено на 1,48 тис. гривень.
 
Заступник
начальника управління                                                                         К.В.Чевюк           
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13472
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Я
5901 дн. тому
Почему на Казбека не заведут дело? Сколько он будет воровать в нашей стране??
Роман Лавров
5903 дн. тому
Очень бы попросил "сотрудников" представляться, трусливость так называемой команды ТРК "Киев" мне известна не по-наслышке! Теперь, что до пришедших на канал сотрудников, в том числе с "Интера", я бы попросил относиться к людям с уважением - это профессионалы, вам не чета. Кто и сколько зарабатывает, я подчеркиваю - зарабатывает, всегда не давало покоя так называемым сотрудникам, я в своё время зарабатывал на канале тоже немало, учитывая рекет директора. Соберите свои утлые попки в кулачки и хорошенько подпрыгните. Я вообще удивляюсь, как с тем непотребом, который там оставался, что-то можно было делать. Идиосенкразия на труд и способности до сих пор жива в стенах ТРК!
СОТРУДНИК
5904 дн. тому
Что, господин Джангиров, правда глаза режет? И вы и Колодий простые марионетки...и о каких заслугах и рейтингах идет речь? Канал на грани развала, интеровцы в панике - им зарплаты урезают! Новостями вообще руководит некомпетентная, еще и неадекватная женщина -с вечно грязными волосами и психическими проблемами! От вас же все разбегаются -журналисты просто не в стостоянии работать под таким давлением! Каждое слово под контролем! Я уже молчу о "новых" программах,типа "Столицы" - на которые гости ходить отказываются...Не смешите ради бога!
Дмитрий
5904 дн. тому
Уважаемый, СОТРУДНИК! В ОТЛИЧИИ ОТ ВАС - Колодий работает с утра до ночи и что бы вы не говорили, поднял рейтинги канала, на сколько это было возможно. Таких как вы "сотрудников" на ТРК "Киев" не один десяток и вас нужно гнать в шею, чтоб вы не паразитировали на и так загибающемся канале! А если вы уж не боитесь разглашать коммерческую тайну о заработных платах сотрудников, то пишите хотя бы более-менее реальные цифры, а не ваши бредовые фантазии! Напишите, что Rолодий получает милион, а лучше два, а гримёры по пол миллиона! Смешно :) Собака лает - караван идёт!!!
Яля
5904 дн. тому
Вообще-то было бы полезно на Телекритике разместить комментарий юриста по повододу проверок КРУ средств массовой информации. Что они меют право требовать, и какие права есть у проверяемой стороны. А то часто КРУ - это средство расправы с неугодными СМИ и журналистами. Заваливаются в редакцию, требуют показывайте все! А нужно ли по закону им все если, например в комунальной газете деньги из бюджета поступают только на заработную плату? Заранее спасибо.
СОТРУДНИК
5905 дн. тому
А убытки небольшие потомучто Колодий получает - 50 тысяч гривен в месяц, а гример -1,5 тысячи ...вот и экономят. А сейчас вообще заставляют каждого сотрудника ежемесячно здавать отчет о проделаной работе - ищут повод оштрафовать и съэкономить...
Ирина
5905 дн. тому
На самом деле НТКУ подобная проверка не грозит а если она и будет - КРУ "ничего не найдет". Конкурсы ж красоты снимали? Задницу лизали, взятки тоже ж давали? А для разнообразия КРУ б хотя б поинтересовалось - как проводились тендеры на закупку техники для тех же новостей! Руслан Ткаченко, не расскажешь чего камеры покупались по завышенной в 2 раза цене? А сколько халтур типа партийных сьемочек было на государственной технике? А успеете сделать из подвала новый ньюс рум так и уже и старасть обеспечена. Выбрановский? Ну это хоть талантливый человек, пусть крадет. Им с Юлей 2х детей растить. А еше, мое любимое КРУ, проверь почему на канале все еще существуют черные зарплаты! На приватбанковские карточки приходит 3 поступления денег - 4 числа каждого месяца - официальная зарплата, 19 числа - официальный аванс, а вот что за денюка капает 25-27 числа это уже вам разбираться. Но за январь черную не получил никто! Спасибо Докаленко! Вы знаете какая обстановка на новостях УТ1? Истерика и паника....Люди не хотят работать, писать сюжеты, а с новой недели знаете что будет. Правильно! Больничные и отпуска. Цьом, подруги!
МИТЯЙ
5905 дн. тому
За три года -- 1.3 млн грн. убытков ?! Смешно! Кстати, при чем тут растрата??? Это действительно заявило КРУ или придумал автор "ТК"?
JMXF
5905 дн. тому
не, кабзек целится на место иры андрющенки в медиа инвест груп
Wulf
5905 дн. тому
Надіюсі Бектурсунова таки посодють
ОКО
5905 дн. тому
Чому КРУ не перевірить розтрати Докаленка і компанії на Першому Національному? Невже фільм про КРУ, знятий неуком Русланом Ткаченком дасть можливість казнокрадам залишитись безкарними? А Ромчик Вібрановський? Виганяє режисерів, котрі ціквляться куди він діває гроші. Стільки скільки вкрадено Докаленком енд компані в телекомпанії не вкрали всі його попередники разом. КРУ! АУ! ДЕ ВИ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду