Канал «Київ» втратив ліцензію на супутникове мовлення

27 Лютого 2008
24130
27 Лютого 2008
14:37

Канал «Київ» втратив ліцензію на супутникове мовлення

24130
Канал «Київ» втратив ліцензію на супутникове мовлення
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 27 лютого 2008 року розглянула результати перевірки муніципального телеканалу «Київ». У ході перевірки було виявлено відсутність і втрату ліцензії № 1818 (додаток 2) на супутникове мовлення. Перевірка була викликана низкою публікацій у ЗМІ щодо ліквідації компанії.  
 
В ході обговорення Нацрада прийшла до висновків застосувати до компанії такі санкції:
 
1. Констатувати втрату ліцензії № 1818 (додаток 2).
 
2. Звернутися до оператора комунікацій з вимогою протягом тижня припинити мовлення за ліцензією № 1818 (додаток 2).
 
3. Здійснити перевірку ефіру телекомпанії.
 
4. Заслухати результати перевірки через два тижні, викликавши на засідання Нацради керівника ТРК «Київ» Дмитра Джангірова, а також засновників телекомпанії – представників КМДА. Надати компанії перелік необхідних для вивчення Нацради документів.  
 
Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко зауважив: «Ми не маємо пакету документів щодо ліквідації чи реорганізації компанії, хоча надсилаємо запити протягом трьох місяців. Якщо ТРК «Київ» ліквідується, то ми забираємо ліцензії і передаємо іншому суб’єктові мовлення». Голову Нацради обурив той факт, що ТРК «Київ» надала свої офіційні пояснення Нацраді не на бланку компанії, а на бланку КМДА. По суті це є втручання засновників у діяльність компанії. Крім того, Віталій Шевченко сказав, що в ліцензійних документах неможливо встановити, хто є засновником ТРК «Київ». 
 
В.о. директора ТРК «Київ» Дмитро Джангіров, незважаючи на вірогідність втрати ліцензії, на засідання Нацради не з’явився.  
 
Загалом ТРК «Київ» мала три ліцензії: на ефірне, супутникове та кабельне мовлення.  
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24130
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
TTR
5905 дн. тому
Розвалили канал! Хоча є і позитив. Може у майбутньому вони нарешті змінять супутник і вийдуть на Сиріус!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду