КНМП пропонує зобов’язати керівництво Національної телекомпанії забезпечувати працівників роботою

31 Січня 2008
31844
31 Січня 2008
15:31

КНМП пропонує зобов’язати керівництво Національної телекомпанії забезпечувати працівників роботою

31844
КНМП пропонує зобов’язати керівництво Національної телекомпанії забезпечувати працівників роботою
Загальні збори первинного осередку Київської незалежної медіа-профспілки на Національній телекомпанії України розглянули текст проекту нової колективної угоди та внесли свої пропозиції.
 
«З 2005 року КНМП вимагає від керівництва НТКУ підписання нової колективної угоди, але весь цей час щороку продовжували стару, - сказала «Детектор медіа» голова Київської незалежної медіа-профспілки Михайлина Скорик. – У 2006 році коаліція з трьох профспілок, які діють на НТКУ, запропонувала керівництву проект угоди. Відтоді ніяких зрушень у напрямку його підписання не було. Аж раптом на минулому тижні керівництво «спустило» сирий проект угоди із своїми подекуди незрозумілими правками і зажадало, аби його негайно обговорили та ухвалили».
 
Головною пропозицією, внесеною на зборах осередку КНМП, став пункт, за яким керівництво зобов’язане забезпечити усіх працівників роботою. Саме те, що значна частина штатних працівників НТКУ не залучаються до роботи, викликає нарікання колективу та призводить до конфліктів. Друга пропозиція стосується прозорості нарахування зарплатні та премії: КНМП пропонує встановити профспілковий контроль за розподіленням преміальних коштів та зобов’язати керівництво мотивувати скорочення премії в кожному конкретному випадку.
 
Протягом тижня осередок збиратиме пропозиції членів КНМП щодо змін у проекті угоди. Потім його узгодять із іншими профспілками, після чого представники усіх профспілок проведуть переговори із керівництвом, на яких буде вироблено остаточний текст угоди. Віце-президент НТКУ Аркадій Білібаєв, який був присутній на зборах, назвав підписання угоди всіма трьома профспілками обов’язковою умовою її затвердження.
 
Збори також доручили Комітету профспілкового осередку напрацювати текст відкритого листа до найвищого керівництва держави з приводу ситуації на Національній телекомпанії України. До складу Комітету увійшли Катерина Кацан, Тетяна Чечіна, Ольга Сотникова, Інна Удовенко та Сергій Бондаренко.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31844
Читайте також
19.02.2008 12:54
Наталія Данькова
Марина Баранівська
51 829
24.12.2007 15:52
Олександр Зирін
для «Детектор медіа»
23 052
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду