Служба режиму НТКУ застосувала силу до ведучого Першого каналу Дмитра Крижанівського (ОНОВЛЕНО)

25 Грудня 2007
27328
25 Грудня 2007
17:16

Служба режиму НТКУ застосувала силу до ведучого Першого каналу Дмитра Крижанівського (ОНОВЛЕНО)

27328
Служба режиму НТКУ застосувала силу до ведучого Першого каналу Дмитра Крижанівського (ОНОВЛЕНО)
25 грудня служба режиму Національної телекомпанії України застосувала силу, аби не випустити з приміщення телецентру на Мельникова, 42 ведучого Першого каналу Дмитра Крижанівського. Про це він повідомив «ТК» телефоном.
 
«Сьогодні мене, коли я хотів вийти з будівлі, мене силою затримали режимники і конфіскували мою перепустку. Я просив їх показати документ, на підставі якого вони це роблять, але вони відмовились. Думаю, це пов’язано з тим, що я не захотів підписувати акт про мій начебто прогул півторамісячної давнини, який мені пред’явили у відділі кадрів», - каже пан Крижанівський. Він вважає такі дії репресіями щодо себе: «спочатку були репресії проти Олени Мозгової, після чого вона звільнилась, а тепер узялись за мене». Після затримання ведучого на прохідній з’явились працівники відділу кадрів НТКУ Роман Подолянко та Інна Руденко із вимогою підписати акт.
 
За словами пана Крижанівського, він тривалий час перебував на лікарняному через проблеми з нирками; тепер у нього загострилась хвороба, через що довелося викликати швидку допомогу. Він також звернувся до правоохоронних органів.
 
Старший інспектор управління кадрів НТКУ Роман Подолянко запевнив «ТК», що не має до затримання Дмитра Крижанівського жодного стосунку. «Він не з’явився протягом дня на роботі 19 листопада 2007 року. Потім перебував на лікарняному, який ми досі не бачили. Сьогодні ми просили його дати письмове пояснення, але він у неввічливій формі нам відмовив. Тому ми склали письмовий акт про те, що Дмитро Крижанівський відмовився підписати акто про прогул», – розповів Роман Подолянко.
 
Дмитро Крижанівський працює на НТКУ з 1996 року, раніше він вів щоденне ток-шоу «5 із 7», після закриття якого президент телеканалу Віталій Докаленко запропонував йому новий проект «Перші на першому», але він так і не був втілений в життя.

 

26 грудня Дмитро Крижанівський не зміг потрапити на роботу: його не пропустили до . приміщення НТКУ. «Керівництво не має права цього робити. Вони вчора забрали у мене перепустку, хоча мають право це робити тільки після підписання наказу про звільнення. Наказу я не бачив. Вони роблять усе, щоб спочатку мене не пропустити на роботу, а потім зарахувати мені прогули і за них звільнити. Між іншим, я досі перебуваю на лікарняному», – розповів «ТК» Дмитро Крижанівський.

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27328
Коментарі
16
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
глядачка
5973 дн. тому
Перший канал пасе задніх серед інших. Може так і назвати його "задній канал", або просто "жопа". Колись там були досить симпатичні програми і популярні ведучі. Де вони зараз? Обличчя нові, але, як на мене, якісь несимпатичні. Крижановський - один з останніх, кого хочуть прибрати. Думаю, що він не пропаде. Дімон, тримайся! Твої глядачки.
5974 дн. тому
Дожилися! Журналістів б"ють, викручують Їм руки, а заправляють цим успішні ПУКи: Докаленки, надзирачка, режим і менти на вході.Скільки б "ТК" не писала- все одно мало. От і сидять на березі принижені телевізійники і чекають, коли пропливуть повз них трупи всіх цих ворюг. А на додаток, побажаємо їм дочекатися й трупів, котрі поставили цих так званих "керівників".
5974 дн. тому
Докаленка вже й мочити не треба, так він обмочився сам. А ви б самі спробували за колючим дротом, влаштованим колишньою надзирачкою Ратушняк плідно творити! На НТКУ влаштовано сталінську "шарашку". Хто не знає, хай почитає Солженіцина. А підтримують, що там коїться і пишуть бруд на "ТК", такі, як сама Ратушняк чи може сам Доколенко. А той хлопчик,що боїться власного пука - директор "новин" Федорв, той взагалі укакався- зібрав усі розпечатки з бухгалтерії, щоб не дай боже люди не узнали, як вони собі, коханим, виписали по 300% премії, усім журналістам -копійки.От вам і "царское дело". Коли ж йому, тому жахливому пуку, поліпшувати бліді і нецікаві "новини"? ВІн оберігає таємницю, як крадуть гроші у підлеглих і сам краде їх.
Ріко
5974 дн. тому
Такі інциденти на НТКУ виникають вже неодноразово, то чи не означає це, що диму без вогню не буває? Явно проблеми тут існують.
свобода?
5975 дн. тому
Як легко про це писати, коли не був у цій ситуації.. Не дай, Боже, Вам опинитися на його місці. Скоро до кожного працівника телекомпанії приставлять по міліціонеру. Тим бульше, що працівники відділу кадрів і так вже ходять назирці за людьми. І ви хочете хоча б якоїсь журналістикиpf таких умов? ще про свободу слова згадайте! а стосовно дати, то читайте уважніше. До вчорашньої замітки додали останній абзац, те, що трапилося вже сьогодні, і написали - "оновлено".
Алена
5975 дн. тому
Дякуємо родинаи Докаленків-Рибачуків які вдало керують каналом для родини Ющенків - Прутніків.
Бумер
5975 дн. тому
Кавецкая - это кто? Просветите, не слышал
5975 дн. тому
Ведущему понадобилась медицинская помощь.Скорая действительно стояла минут сорок. И милиция тоже стояла у скорой все это время. Инцидент был. И он явно зафиксирован. Не только скрытой камерой от Докаленка, читаемой интернет-почтой администратором, прослушивающимися звонками в НТКУ, но и чисто по закону - протоколом милиции, медактом. Во Докаленко умник, действительно не тем человека накормил, не только понос у подчиненного начался, а и аритмия со стенокардией. Фу, какая телекритика противная - так оперативно сработала. Потише, ребята,потише, а то Кавецкая не успевает на вас владельцам нажаловаться.
Pola
5975 дн. тому
Просто гадость. ТК, это уже перебор. Вы б хоть скрывали свое, мягко говоря, предвзятое отношение к НТКУ. Зачем же вы вмешиваетесь в дела режима? Это журналистика? Круто! Если завтра какой нибудь работничек НТКУ скажет, что у него понос, потому что Докаленко его накормил не тем, вы тоже статеечку забросите? Фу.
5975 дн. тому
правильно.читач, мочилово спрямоване, сам Докаленко та його свита його й спрямували "плідною працею" 2 з гаком років. якщо людині постійно повторювати "ти - свиня", вона обов"язково зарохкає. а ти, Сяна, читать не вмієш - того хлопця не виштовхали, а не випускали!
Babecel
5975 дн. тому
Мля! Как быстро реагируем! Поменяли дату "индицента". Оперативные наши.
Babecеl
5975 дн. тому
Ацтой. Телекритика - просто сливной бачок. Завтрашнюю заготовку сегодня выбросили! Триндец. Вот это контент. Заказчик будет недоволен.
вий
5975 дн. тому
еще и не учел паренек, что кроме карточек магнитных на проходной есть и камеры, которые все пишут и по запросу можно будет посмотреть как к этому "шварцу" силу применяли "рэмбы" с охраны:)))))) думаю у руководства хватит мозгов сохранить забавный элемент блокбастера:_))))
Сяна
5975 дн. тому
Чувак явился "на работу", не зная, что Карандаш - это режимное предприятие и оно охраняется! Правильно сделали, если силой вытолкали дармоеда. Научится с людьми разговаривать.
читач
5975 дн. тому
і нехай після початку статті " 26 грудня", яке буде тільки завтра, якщо нічого не зміниться, телекритика скаже, що це не спрямоване "мочилово" проти Докаленка:)))))))))))))
Глядач
5975 дн. тому
А хто це? Шось я не бачив на Першому такого ведучого. А що він веде?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду