Кіно та росіяни

17 Січня 2008
28517
17 Січня 2008
12:35

Кіно та росіяни

28517
Кіно та росіяни

На мій погляд розповідь Олександра Ткаченка потрібно було б назвати не "Кіно і німці", а "Кіно і росіяни". Така назва б чітко охарактеризувала суть справи…

 

"Кіноманія", котру пан Ткаченко називає "наша компанія", на 50% належить російській дистриб'юторській компанії "Каро Фільм". За її посередництвом були отримані всі кінотеатральні права на фільми, котрі представляє Кіноманія в Україні.

 

Отже останній, в даній співпраці, передбачено роль допоміжної компанії, котра сприяє "Каро Фільм" у діяльності за межами Росії.

 

З огляду на це, вважаю, що Олександр Ткаченко повинен бути відвертим у своїх виказуваннях, та чітко повідомити чию точку зору він насправді висвітлює у статті "Кіно і німці"?

 

У цьому контексті не повинна бути несподіванкою позиція Російського міністерства закордонних справ, котра виказала ноту протесту щодо дублювання американських фільмів українською мовою. Їх позиція чітко направлена на захист російських компаній за кордоном - вони знають, як захисти свої компанії і роблять це дуже добре.

 

Непорозуміння лише в тому, що кошти на дублювання американських фільмів російською мовою у Росії надають американські продюсери.

 

Так само американські продюсери надають Каро Фільм кошти на дублювання фільмів на українській мові в Україні. Тоді виникає питання, то що ж іде насправді російським компаніям, котрі так наполегливо сприяють тому, щоб фільми, дубльовані за рахунок американських продюсерів, в Україні виходили в прокат лише російською мовою?

 

Я сподіваюся, що в Україні діє закон про кінематографію, і цей закон був додатково розтлумачений рішенням Конституційного суду.

 

Якщо є бажання в Олександра Ткаченка змінити цей закон – на те існує чітка процедура в українському парламенті. І саме туди пан Ткаченко повинен звертатися зі своїми зауваженнями, якщо його будуть готові вислухати.

 

Богдан Батрух, генеральний директор компанії, B&H Films Distribution, для УП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28517
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду