Премію конкурсу «Книжка року Бі-Бі-Сі 2007» отримав роман «Андріївський узвіз» Володимира Діброви

15 Грудня 2007
11756
15 Грудня 2007
14:47

Премію конкурсу «Книжка року Бі-Бі-Сі 2007» отримав роман «Андріївський узвіз» Володимира Діброви

11756
Премію конкурсу «Книжка року Бі-Бі-Сі 2007» отримав роман «Андріївський узвіз» Володимира Діброви

14 грудня в Києві було названо преможця конкурсу «Книжка року Бі-Бі-Сі 2007». Гран-прі отримав роман Володимира Діброви «Андріївський узвіз». Книжковий конкурс Бі-Бі-Сі започаткувала три роки тому, і відтоді він став знаковою частиною українського літературного процесу, оскільки не тільки відзначає цікаві сучасні твори, привертаючи до них увагу читачів, а й звертає увагу медіа на літературне життя: з легкої руки Бі-Бі-Сі в країні з’явилися й інші книжкові конкурси, що їх організують чи активно підтримують ЗМІ – передовсім це книжкове змагання журналу «Кореспондент».

 
Переможця з п’ятірки фіналістів, серед яких були «Сьомга» Софії Андрухович, «Трохи пітьми» Любка Дереша, «Майже ніколи не навпаки» Марії Матіос та «БЖД» Сашка Ушкалова, визначило журі експертів у Києві.
 
До складу журі цьогорічного конкурсу входили: Віра Агеєва, професор Києво-Могилянської академії; Сергій Васильєв, культурний оглядач журналу «ШО»; а також письменники – Сергій Жадан, торішній переможець конкурсу «Книга року Бі-Бі-Сі»; Олександр Ірванець; Світлана Пиркало, продюсер Бі-Бі-Сі.
 
Українська Служба Бі-Бі-Сі також вперше цього року проводила конкурс читацьких рецензій, в якому перемогла Тетяна Дігай з Тернополя. Як представив її Ростислав Хотин, редактор служби Бі-Бі-Сі, пані Тетяна не є літературним критиком-професіоналом: «Це колишня викладачка фортепіано, людина, яка любить читати і знається на літературі. Вона взяла не тільки якістю, але й кількістю, оскільки написала відгуки на левову частку з нашої 16-ки фіналістів». Перемогу дістала рецензія Тетяни Дігай на книжку Любка Дереша «Трохи Пітьми».
 
Святкова церемонія нагородження переможців, яку вели Світлана Пиркало й Олександр Бондаренко, відбулася в Києві в кнайп-клубі «Купідон», а через годину по закінченні репортаж з неї вже можна було почути на радіо «Українська служба Бі-Бі-Сі». Цьогоріч у конкурсі брали участь 16 творів 15-ти письменників.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11756
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
П.С.И.Х.
5994 дн. тому
Половина книг бред сивой кобылы. Особенно: "Електронний пластилін" Брынника, критик не должен писать такого, да и критика у него не ахти, пускай вообще не пишет. "Сьомга" Софии - решила заманить типа пиписькой на обложке, комок рефлексии о том что между ног, херня одним словом, не знаю кто такое может осилить, разве что девочка пубертатного периода, разве что папа "метр пера". Имя ведь мудрое хотя... у Софии Копполы тоже, что не очень получается, видимо все-таки тень отца довлеет над ними. Про Дереша молчу, у парня: ни опыта, ни жызни, Писатель трех К, Кинга + Кастанеду + Карнеги настольные афтара, пишет про то что не знает и не пробует, дети ведуться, книжки продаются, последнюю написанную книгу матом хорошенько снабдил, как слоган к одному российскому фильму: как-то так... по-молодежному. Таня Малярчук красивая девушка обижать не буду ее, пишет хорошие сказки, может когда-нибудь появиться новый Гарри Потер украинского розлива, интеллектуальный и в контактных линзах. Короче, кому я это все пишу им ведь всем до жопы... З.Ы. Премию если кому-то и давать так Кокотюхи за качественный дедектив, да Дяченкам за качественную реалистичную фантастику. Украинской и тем более украиноязычной напечатанной прозы лично я в этом году не встречал
Вано
5994 дн. тому
Дякую за список гречно,щось-таки прочитаю.
rune
5995 дн. тому
to DimOK да мы то почитаем. а вы читает донцову, астахова, минаева и серова. газету факты и объявления в макдо. "бог в помощь.
DimOK
5995 дн. тому
Сами читайте эту трахомудию :-Р
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду