detector.media
15.12.2007 14:47
Премію конкурсу «Книжка року Бі-Бі-Сі 2007» отримав роман «Андріївський узвіз» Володимира Діброви
Премію конкурсу «Книжка року Бі-Бі-Сі 2007» отримав роман «Андріївський узвіз» Володимира Діброви

14 грудня в Києві було названо преможця конкурсу «Книжка року Бі-Бі-Сі 2007». Гран-прі отримав роман Володимира Діброви «Андріївський узвіз». Книжковий конкурс Бі-Бі-Сі започаткувала три роки тому, і відтоді він став знаковою частиною українського літературного процесу, оскільки не тільки відзначає цікаві сучасні твори, привертаючи до них увагу читачів, а й звертає увагу медіа на літературне життя: з легкої руки Бі-Бі-Сі в країні з’явилися й інші книжкові конкурси, що їх організують чи активно підтримують ЗМІ – передовсім це книжкове змагання журналу «Кореспондент».

 
Переможця з п’ятірки фіналістів, серед яких були «Сьомга» Софії Андрухович, «Трохи пітьми» Любка Дереша, «Майже ніколи не навпаки» Марії Матіос та «БЖД» Сашка Ушкалова, визначило журі експертів у Києві.
 
До складу журі цьогорічного конкурсу входили: Віра Агеєва, професор Києво-Могилянської академії; Сергій Васильєв, культурний оглядач журналу «ШО»; а також письменники – Сергій Жадан, торішній переможець конкурсу «Книга року Бі-Бі-Сі»; Олександр Ірванець; Світлана Пиркало, продюсер Бі-Бі-Сі.
 
Українська Служба Бі-Бі-Сі також вперше цього року проводила конкурс читацьких рецензій, в якому перемогла Тетяна Дігай з Тернополя. Як представив її Ростислав Хотин, редактор служби Бі-Бі-Сі, пані Тетяна не є літературним критиком-професіоналом: «Це колишня викладачка фортепіано, людина, яка любить читати і знається на літературі. Вона взяла не тільки якістю, але й кількістю, оскільки написала відгуки на левову частку з нашої 16-ки фіналістів». Перемогу дістала рецензія Тетяни Дігай на книжку Любка Дереша «Трохи Пітьми».
 
Святкова церемонія нагородження переможців, яку вели Світлана Пиркало й Олександр Бондаренко, відбулася в Києві в кнайп-клубі «Купідон», а через годину по закінченні репортаж з неї вже можна було почути на радіо «Українська служба Бі-Бі-Сі». Цьогоріч у конкурсі брали участь 16 творів 15-ти письменників.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY