Передвиборні дебати в Росії не зацікавили глядачів

13 Листопада 2007
22721
13 Листопада 2007
13:05

Передвиборні дебати в Росії не зацікавили глядачів

22721
Передвиборні дебати в Росії не зацікавили глядачів

Передвиборні теледебати політиків нецікаві глядачам, зазначає Lenta.ru, посилаючись на газету «Коммерсант», яка, у свою чергу, наводить дані офіційного вимірювача російських телеканалів TNS Gallup Media за підсумками першого тижня дебатів.

На Першому каналі частка аудиторії, яка дивилася дебати (з 7-ї до 8-ї години ранку), складає 16-20%, а рейтинг дебатів – 1,5%, що значно нижче середньодобових показників каналу. При цьому інші програми ранкового блоку Першого каналу телеглядачі як і раніше дивляться охоче. Рейтинг дебатів на каналі «Росія» (з 22:50 до 23:30) – близько 3%, на ТВЦ (з 17:30 до 18:30) – менше одного відсотка.

Під час попередньої кампанії по виборах до Державної думи (2003 року) рейтинги передвиборних теледебатів складали 6-7 відсотків.

Спостерігачі вважають, що низький інтерес телеглядачів до передвиборних дебатів пов’язаний із відсутністю інтриги на майбутніх виборах. Раніше зазначалося, що вперше телеканали виділили для дебатів час, який традиційно не вважається прайм-таймом.

Голова Цетрвиборчкому Володимир Чуров заявив на прес-конференції 12 листопада, що його «надзвичайно хвилює, що поки що теледебати не викликають великого інтересу», пише газета «Ведомости».

«Ведомости» надрукували також результати жовтневого опитування «Левада-центру», згідно з яким за виборами «уважно стежать» 13 відсотків виборців, а 34% «не звертають жодної уваги» на передвиборну боротьбу.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22721
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду