detector.media
13.11.2007 13:05
Передвиборні дебати в Росії не зацікавили глядачів
Передвиборні дебати в Росії не зацікавили глядачів

Передвиборні теледебати політиків нецікаві глядачам, зазначає Lenta.ru, посилаючись на газету «Коммерсант», яка, у свою чергу, наводить дані офіційного вимірювача російських телеканалів TNS Gallup Media за підсумками першого тижня дебатів.

На Першому каналі частка аудиторії, яка дивилася дебати (з 7-ї до 8-ї години ранку), складає 16-20%, а рейтинг дебатів – 1,5%, що значно нижче середньодобових показників каналу. При цьому інші програми ранкового блоку Першого каналу телеглядачі як і раніше дивляться охоче. Рейтинг дебатів на каналі «Росія» (з 22:50 до 23:30) – близько 3%, на ТВЦ (з 17:30 до 18:30) – менше одного відсотка.

Під час попередньої кампанії по виборах до Державної думи (2003 року) рейтинги передвиборних теледебатів складали 6-7 відсотків.

Спостерігачі вважають, що низький інтерес телеглядачів до передвиборних дебатів пов’язаний із відсутністю інтриги на майбутніх виборах. Раніше зазначалося, що вперше телеканали виділили для дебатів час, який традиційно не вважається прайм-таймом.

Голова Цетрвиборчкому Володимир Чуров заявив на прес-конференції 12 листопада, що його «надзвичайно хвилює, що поки що теледебати не викликають великого інтересу», пише газета «Ведомости».

«Ведомости» надрукували також результати жовтневого опитування «Левада-центру», згідно з яким за виборами «уважно стежать» 13 відсотків виборців, а 34% «не звертають жодної уваги» на передвиборну боротьбу.

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY