Сина вбитого турецького журналіста Гранта Дінка також звинуватили у «нанесенні образи нації»

16 Червня 2007
26400
16 Червня 2007
12:26

Сина вбитого турецького журналіста Гранта Дінка також звинуватили у «нанесенні образи нації»

26400
Сина вбитого турецького журналіста Гранта Дінка також звинуватили у «нанесенні образи нації»

Арата Дінка, сина вбитого вірмено-турецького журналіста Гранта Дінка, а також трьох інших журналістів звинувачено у нанесенні образи турецькій нації, за ст.301 Кримінального кодексу Туреччини. Організація «Репортери без кордонів» виступила з засудженням даного кроку.

Про це говориться у відповідному повідомленні організації.

«Репортери без кордонів» звернули увагу на необхідність скасування ст.301 КК Туреччини як такої, що загрожує свободі висловлювання.

Як зазначається, коли Арат Дінк, як наступник свого батька на посту головного редактора газети «Агос», 14 червня з'явився у судовому засіданні, прокуратура Стамбула зажадала для нього шестимісячного ув'язнення. Разом із Дінком були обвинувачені журналісти Серкіс Серопян, Айдин Енгін та Карен Каракашлі.Також 7 червня було порушено справу проти Ердаля Догаля, одного з сімейних адвокатів Дінка.

Приводом до обвинувачення журналістів стала републікація інтерв'ю Гранта Дінка за липень 2006 року, де він говорить про геноцид вірменського народу 1915 року. Ці висловлювання входили в серію публікацій «Вірменська ідентичність», і незадовго до свого вбивства Дінк-старший отримав за них шість місяців умовно.

Нагадаємо, що Гранта Дінка було застрелено на вулиці біля редакції 19 січня цього року.

Судові засідання у справі про вбивство Дінка, обвинуваченими по якій проходять загалом вісімнадцять осіб, мають розпочатися у Стамбулі 2 липня.

Переклад «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26400
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду