Бі-Бі-Сі має намір звільнити 2800 співробітників – 12% штату

11 Жовтня 2007
22792
11 Жовтня 2007
09:26

Бі-Бі-Сі має намір звільнити 2800 співробітників – 12% штату

22792
Бі-Бі-Сі має намір звільнити 2800 співробітників – 12% штату
Керівництво британської корпорації Бі-Бі-Сі має намір звільнити 2800 співробітників, пише Lenta.Ru з посиланням на газету Daily Mail. Якщо опікунська рада BBC Trust 17 жовтня схвалить цей план, скорочено буде 12% штату корпорації.
 
Генеральний директор Бі-Бі-Сі Марк Томпсон активно просуває план скорочення витрат, який передбачає зменшення бюджету на 6% протягом наступних 5 років. За даними британської газети, керівництво корпорації відмовляється закривати один із цифрових телеканалів – ВВС3 або ВВС4 – пропонуючи замість цього звільнити частину співробітників. Ще одним кроком для зниження витрат може бути перенесення частини Бі-Бі-Сі з найдорожчого в країні міста – Лондона – на північний захід Великої Британії, але ця ініціатива вкрай непопулярна. Крім того, керівництво Бі-Бі-Сі відмовилось від власних премій.
 
Зараз у Бі-Бі-Сі працює 23 тисячі осіб, 18 тисяч із них займаються телевізійними і радіомовними проектами корпорації. Колектив уже розглядає можливість проведення страйку, оскільки повторюється ситуація березня 2005 року, коли було скорочено 3780 осіб.
 
Повідомлення про заплановане масове звільнення у Бі-Бі-Сі з’явилось на тлі нещодавніх гучних скандалів, пов’язаних із корпорацією. На минулому тижні голова телеканалу ВВС1 Пітер Фінчем залишив свій пост через скандал довкола документального фільму «Рік із королевою». Крім того, співробітники Бі-Бі-Сі фальсифікували підсумки телефонних конкурсів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22792
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду