Володимир Манжосов: Канал «Україна» готовий увійти до складу засновників ІТК, якщо їх зрівняють у правах

22 Травня 2007
3379
22 Травня 2007
18:37

Володимир Манжосов: Канал «Україна» готовий увійти до складу засновників ІТК, якщо їх зрівняють у правах

3379
Володимир Манжосов: Канал «Україна» готовий увійти до складу засновників ІТК, якщо їх зрівняють у правах

Канал «Україна» готовий увійти до складу засновників Індустріального Телевізійного Комітету, якщо матиме такі самі права, як інші засновники асоціації. Про це «Детектор медіа» повідомив віце-президент каналу Володимир Манжосов.

 

Як повідомив «МедіаБізнес», ІТК запропонував каналам «Україна», НТН, М1, ТОНІС та ТЕТ, які зараз є членами асоціації, ввійти до складу засновників. Якщо телеканали приймуть цю пропозицію, це дасть їм право брати участь у голосуванні комітету. Голоси каналів розподілятимуться згідно з їх середніми частками на ринку за минулий рік.

 

Канали мають визначитись із рішенням до 1 липня поточного року. Зараз брати участь у голосуваннях ІТК мають право лише «Інтер», «1+1», ICTV, СТБ, Новий канал та три рекламні агенства - DMB&B Kiev, Effect Integrated Media і Provid/BBDO.  

 

«Я не знаю, яку саме пропозицію зробив ІТК, бо не був на минулому засіданні. Але наша позиція полягає в тому, що ми повинні мати повне право голосу разом з іншими засновниками ІТК. Тому право вето, яким володіють деякі члени ІТК (групи каналів), має бути скасоване взагалі, або частка голосів права вето має бути зменшена для того, аби ми мали змогу брати участь у голосуванні ІТК на належному рівні», - сказав Володимир Манжосов.

 

За його словами, у статуті ІТК зазначено, що, якщо канал має 25% голосів, він має право накласти вето на будь-яке рішення ІТК. На сьогодні таку можливість мають канали «Інтер», «1+1» та група каналів умовного холдингу Пінчука - ICTV, СТБ та Новий канал. «Якщо не буде прийняте рішення про зниження цієї частки, аби окремі канали не мали можливості накладати вето на рішення ІТК, нам немає великого сенсу ставати засновниками», - зазначив пан Манжосов. – Якщо ж нам пропонують стати засновником, а частку, необхідну для вето, знизять до 20%, а н ам нададуть ці 10-15%, то право вето матимуть ті канали, які мають 20% у статутному фонді ІТК, і ситуація не зміниться. Тобто ми, нові члени ІТК, не зможемо накладати вето – ми не матимемо достатньої кількості голосів. Така ситуація нас не влаштовує».

 

Якщо умови, які Володимир Манжосов вважає прийнятними, будуть забезпечені, канал «Україна» готовий узяти на себе всі зобовязання засновника ІТК. У першу чергу це фінансові зобовязання. «Для нас не важливо, наскільки вагомими є ці фінансові зобов’язання. Адже, якщо ми повністю братимемо участь у роботі ІТК, і фінансуватимемо в повному обсязі (зараз ми фінансуємо окремі програми, «Телетріумф» тощо), то матимемо й ті права, які мають інші засновники ІТК. Головне – це брати участь у голосуваннях щодо переможця тендеру панелі», - сказав Володимир Манжосов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3379
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду