УНІАН вимагає вибачень Бродського і представників ПСПУ перед журналістами

24 Квітня 2007
7241
24 Квітня 2007
17:20

УНІАН вимагає вибачень Бродського і представників ПСПУ перед журналістами

7241
УНІАН вимагає вибачень Бродського і представників ПСПУ перед журналістами

Українське незалежне інформаційне агентство новин УНІАН започатковує акцію: «Прес-конференція - для спілкування, а не перешкоджання».

«Усвідомлюючи відповідальність ЗМІ перед суспільством за формування громадської думки, захист моралі та виховання культури публічної поведінки, хочемо привернути увагу суспільства до цих тем. Вважаємо, що свобода слова вимагає високої відповідальності від всіх учасників процесу, зокрема і від політиків», - говориться у заяві, розміщеній на сайті агентства.

УНІАН наголошує, що і надалі раде бачити гостями прес-зали «представників різних політичних сил, людей, які сповідують різні ідеології, представляють різні верстви населення та різні професії». В той же час в агентстві очікують від усіх учасників прес-конференції поваги до роботи журналістів та залишають за собою право виводити з зали тих, хто дозволяє собі хуліганські дії під час заходу.

Також зазначається, що агентство залишає за собою право відмовляти в організації прес-конференції тим, хто заважав роботі журналістів, і вимагати вибачення за перешкоджання роботи ЗМІ під час здійснення ними професійної діяльності.Наразі серед таких суб'єктів – Партія вільних демократів та ПСПУ.

Стосовно ПВД у повідомленні згадується випадок на прес-конференції 17 квітня, коли лідер Партії вільних демократів Михайло Бродський під час прес-конференції лідерів опозиції, що транслювалася в прямому ефірі 5 каналу, «дозволив собі нетактовні дії, викрикував з місця, тим самим перешкоджав роботі репортерів». Стосовно ПСПУ – поведінка представників партії під час під час прес-конференції директора Агентства протиракетної оборони США генерала-лейтенанта Генрі Оберінга, 15 березня. Представники ПСПУ «скандували гасла, розвернули плакати, що заважало роботі преси», в результаті чого журналісти не могли нормально працювати і писати якісний звук на електронні носії.

«Вважаємо, що цей жест сприятиме формуванню високої політичної культури, виховуватиме почуття взаємоповаги між журналістами і усіма учасниками політичного процесу і працюватиме на захист свободи слова в Україні» - резюмується у повідомленні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7241
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду