Розгляд справи «Черновецький проти Заманського і Ткачука» відклали до 20 грудня

30 Листопада 2006
7451
30 Листопада 2006
13:29

Розгляд справи «Черновецький проти Заманського і Ткачука» відклали до 20 грудня

7451
Розгляд справи «Черновецький проти Заманського і Ткачука» відклали до 20 грудня

29 листопада Печерський місцевий суд продовжив засідання у справі, порушеній мером Києва Леонідом Черновецьким проти двох журналістів Володимира Заманського та Валерія Ткачука, а також проти ТК "Київ".

Як повідомляє сайт "КИЯНИ", Розпочавшись о 10 годині ранку, засідання тут же й закінчилося. Позивач Черновецький, якого суд викликав повісткою, на засідання не з’явився – вже вдруге. Так само вдруге не з’явився й представник позивача. В надісланій до суду заяві він написав, що зайнятий в іншому судовому процесі і через те прийти не зможе. Відповідачі цю заяву розцінили як неповагу до суду.

Після цього суддя Карабань оголосив перерву до 20 грудня.

Після засідання відповідач Валерій Ткачук заявив, що має намір просити суд, аби той зобов’язав його і Заманського провести на телеканалі "Київ" передачу, в якій взяли б участь учасники судового процесу, у тому числі й позивач Черновецький.

Приводом для конфлікту стала передача Заманського, де за круглим столом йшлося про діяльність "Благословенного Посольства Божого для всіх народів", керованого громадянином Нігерії Сандеєм Аделаджою. Після цього Черновецький звинуватив обох журналістів і канал в розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7451
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду