Відбулися переговори українських посадовців з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Обидві сторони задоволені

9 Листопада 2006
6793
9 Листопада 2006
11:09

Відбулися переговори українських посадовців з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Обидві сторони задоволені

6793
Відбулися переговори українських посадовців з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Обидві сторони задоволені

У Києві відбулися переговори міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка з російським колегою Сергієм Лавровим .

Після чотиригодинної зустрічі міністри вийшли на прес-конференцію для журналістів задоволеними і всміхненими.

«Зустріч проходила в дуже конструктивній і дружній атмосфері» – сказав Тарасюк.

«Абсолютно згоден», – підтримав українського колегу Лавров.

Міністри повідомили, що на переговорах обговорювали близько 20 питань українсько-російських відносин – статус Придністров'я, кордон у Азовському морі, а також регіональні конфлікти і т.д., передає «Новий регіон».

При цьому Тарасюк і Лавров на прес-конференції не згадували спірні теми (Голодомору, Чорноморського флоту, статусу персон нон-грата для російських депутатів), які буквально кілька днів тому стали приводом для різких заяв як російських, так і українських політиків.

«Дипломат у своїх висловлюваннях завжди має бути дипломатичним і стримувати емоції», – пояснив сам Лавров журналістам.

Правда, глава МЗС Росії, відповідаючи на питання представників ЗМІ, все-таки торкнувся теми російської мови.

«Ми обговорювали цю тему з Борисом Івановичем. Ми хочемо на взаємній основі забезпечити українцям в Росії і росіянам в Україні рівні права. З тим, щоб їх бажання говорити і думати на рідній мові було максимально вільним», – заявив Лавров.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час зустрічі з главою МЗС України Борисом Тарасюком заявив, що зараз в російсько-українських відносинах існують дві гострі теми - тема Голодомору в Україні і взаємного використання мов.

Про це глава МЗС Росії заявив під час зустрічі з головою Верховної Ради України Олександром Морозом у середу, повідомила прес-секретар українського спікера Вікторія Шведова журналістам.

За словами прес-секретаря, Лавров відзначив, що під час зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком було досягнуто взаєморозуміння з цих питань.

У свою чергу Мороз відзначив, що в Україні існує необхідність підтримки української мови. При цьому він висловив переконання в тому, що "люди повинні мати нагоду вільно використовувати рідну мову в своїх життєвих потребах".

Кажучи про тему Голодомору, Мороз відзначив: "Трагедія була, і вона не може бути предметом замовчання і не може бути темою спекуляцій". За словами спікера, правда полягає в тому, що жертвами Голодомору були як жителі України, так і жителі Поволжя й інших територій Радянського Союзу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду