Навіть самі депутати з Партії регіонів проти законопроекта Кисельова?

14 Вересня 2006
29006
14 Вересня 2006
19:25

Навіть самі депутати з Партії регіонів проти законопроекта Кисельова?

29006
Навіть самі депутати з Партії регіонів проти законопроекта Кисельова?

Сьогодні Національна комісія з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі оприлюднила заяву, в якій висловила занепокоєння намаганнями деяких політичних сил впровадити кримінальну відповідальність за наклеп. Заява була реакцією на проект закону щодо встановлення кримінальної відповідальності за наклеп (реєстр. № 2051, ініціатор законопроекту – народний депутат України, член фракції Партії регіонів Кисельов В.О.). Як з'ясувала «Детектор медіа», самі «регіонали» не підтримують ініціативу свого однопартійця.

Євген Кушнарьов, Фракція Партії регіонів:

У нас безліч прикладів, коли в ЗМІ зявляються замовлені матеріали, з цим явищем треба боротися. Інше річ, що я особисто категорично не згоден з цим законопроектом, щоб ми лякали журналістів якимсь покаранням. Мені здається, що той порядок, який є сьогодні, який дозволяє захищати честь і гідність, достатній. Головне в таких випадках, щоб була судом встановлена істина. Якщо інформація неправдива, то вона має бути спростована, а той, кого вона образила, повинен отримати вибачення. Цей законопроект, наскільки я знаю, відкликаний, оскільки він містить занадто жорстку норму покарання за наклеп. Кисельов, мабуть, не прорахував ту реакцію, яку викличе такий законопроект.

 

Ганна Герман, Фракція Партії регіонів:

Я розмовляла з колегою Кисельовим і ми домовилися, що він допрацює свій законопроект. Він запевнив, що мав на увазі обливання брудом лише депутатом іншого депутата. Він не буде стосуватися журналістів.

 

Степан Курпіль, фракція БЮТ:

- Оприлюднення законопроекту Кисельова стало резонансною подією. Тому що влада при Кучмі дуже активно застосовувала статтю про наклеп з метою зведення рахунків з вільними журналістами. Була маса таких позовів. А наші не зовсім вільні суди на свій розсуд трактували: наклеп, не наклеп. Завжди займали сторону влади. Я вважаю, що цей законопроект один із варіантів наступу на свободу слова, і даватиме владі можливість покарання вільної думки і слова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29006
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду