25 травня на Днях Документального кіно з прав людини відбудеться прем'єра фільму "Свобода "джинси"? Український контекст..."

16 Травня 2006
13590
16 Травня 2006
16:07

25 травня на Днях Документального кіно з прав людини відбудеться прем'єра фільму "Свобода "джинси"? Український контекст..."

13590
25 травня на Днях Документального кіно з прав людини відбудеться прем'єра фільму "Свобода "джинси"? Український контекст..."

25 травня 2006 року в рамках Третього Міжнародного фестивалю Дні Документального кіно з прав людини «Український контекст» Інститут Масової Інформації презентує прем‘єру документального фільму «Свобода «джинси»? Український контекст…» (Студія «Тайм продакшн», 2006 р.).

За оцінками експертів, цьогорічні парламентські вибори стали найбільш «джинсовими» в історії Незалежної України.

Керівник Інституту Масової Інформації Вікторія Сюмар впевнена, що нині «склалася ситуація, яку подолати, можливо, буде значно складніше, ніж було подолати цензуру на тому найвищому рівні, що ми мали за часів президентства Леоніда Кучми».

Втім, фільм «Свобода «джинси»? Український контекст…» на думку його автора – київського журналіста Ігоря Чайки «є не стільки констатацією самого факту майже тотального існування «джинси» в українських медіа (особливо під час останніх парламентських виборів), скільки застереженням проти реально існуючої загрози розквіту корупції та аморальності у вітчизняних ЗМІ».

Фільм є частиною проекту ІМІ, підтриманого Фондом розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Нині творча група працює над монтажем другої, заключної частини – 30-хвилинним документальним фільмом, присвяченому сучасному стану вітчизняних ЗМІ. Роботу над ним планується завершити до середини червня.

«Власне, проектом було передбачено створення одного фільму», - розповідає І.Чайка. «Але вже під час зйомок виникла ідея зробити, так би мовити, «по гарячих слідах», телевізійну версію для програми «Чорним по білому» каналу «1+1». Адже практично всі ті, з ким ми спілкувалися під час роботи над стрічкою – журналісти, медіа фахівці, експерти з різних регіонів України – наголошували на тому, що це є одна з найболючіших проблем сучасної української журналістики – «джинса».

За попередньою домовленістю, демонстрація фільму та обговорення цієї проблеми мало б статися в ефірі програми «Чорним по білому», присвяченої Дню журналіста, на початку червня. Втім, як нам стало відомо, керівництво каналу в особі генерального продюсера пані Ольги Герасим‘юк, відхилило пропозицію ІМІ.

Організатори Третього Міжнародного фестивалю Дні Документального кіно з прав людини «Український контекст» включили наш фільм до фестивальної програми та запропонували провести публічну дискусію щодо поставленої у стрічці проблеми під час прем‘єрного перегляду в Будинку Кіно.

ІМІ сподівається, що, по-перше, відбудеться відверта фахова розмова, до якої запрошує всіх колег, а по-друге, можливо, представники інших телеканалів виявлять до їхньої роботи більшу зацікавленість напередодні професійного свята.


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13590
Читайте також
31.03.2008 16:41
Николай Рашеев
для «Детектор медіа»
43 430
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду