"Код да Вінчі" розшифрують у телефільмах

5 Квітня 2006
15689
5 Квітня 2006
14:00

"Код да Вінчі" розшифрують у телефільмах

15689
"Код да Вінчі" розшифрують у телефільмах

На міжнародному форумі телепрограм MIPTV/Milia, що проходить у Каннах, представлено більше десятка документальних проектів, пов'язаних з біблійними таємницями й загадками Леонардо да Вінчі. Автори телефільмів розраховують на загальний ажіотаж, пов'язаний з романом Дена Брауна "Код да Вінчі" і його екранізацією, яка вийде в прокат у травні 2006 року, зазначає Reuters.

Англійський канал Channel 4, який вже випустив у ефір успішний проект "Справжній код да Вінчі" ("The Real Da Vinci Code"), пропонує новий фільм: "Детектив да Вінчі" ("The Da Vinci Detective"), присвячений Мауриціо Серачині, італійському історикові мистецтв, якого згадує в своєму бестселері Ден Браун. Також Channel 4 оголосив про роботу над проектом "Справжній ключ Соломона" ("The Real Solomon Key"), назва якого відсилає до ще неопублікованого нового роману Дена Брауна "The Solomon Key", пов'язаному з масонами і тамплієрами.

Конкурент Channel 4 - канал Five - привіз до Канн свій проект під назвою "Людина, яка стоїть за "Кодом да Вінчі". Він присвячений Генрі Лінкольну, одному з авторів бестселера "Свята кров і святий Грааль", що став раптово скандально відомим.

National Geographic представив двогодинний проект "Втрачене Євангеліє від Іуди" ("The Lost Gospel of Judas") про недавно знайдений і підготований до наукової публікації текст, нібито написаний учнем, який зрадив Ісуса. Телеканал Rive Gauche International привіз на MIPTV документальний фільм "Наука Біблії" ("Science of the Bible"), в якому висвітлюється роль ЦРУ.

Американська компанія Lightning Entertainment підготувала проект "Таємниці "Коду" ("Secrets of the Code"), а Janson Media - "Розшифровуючи "Код да Вінчі" ("Breaking the Da Vinci Code", в основу якого покладено популярну книгу-коментар до роману Брауна). Канадська компанія Alliance Atlantis завершила зйомки фільму "Розшифрований Вихід" ("The Exodus Decoded") про Мойсея і вихід євреїв з Єгипту. Австралійці Beyond представили в Каннах два документальні фільми на релігійну тему: "Таємниці ангелів, демонів і масонів" ("Secrets of Angels, Demons and Masons") і "Таємниці Марії Магдалини" ("Secrets of Mary Magdalene").

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15689
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду