detector.media
05.04.2006 14:00
"Код да Вінчі" розшифрують у телефільмах

На міжнародному форумі телепрограм MIPTV/Milia, що проходить у Каннах, представлено більше десятка документальних проектів, пов'язаних з біблійними таємницями й загадками Леонардо да Вінчі. Автори телефільмів розраховують на загальний ажіотаж, пов'язаний з романом Дена Брауна "Код да Вінчі" і його екранізацією, яка вийде в прокат у травні 2006 року, зазначає Reuters.

Англійський канал Channel 4, який вже випустив у ефір успішний проект "Справжній код да Вінчі" ("The Real Da Vinci Code"), пропонує новий фільм: "Детектив да Вінчі" ("The Da Vinci Detective"), присвячений Мауриціо Серачині, італійському історикові мистецтв, якого згадує в своєму бестселері Ден Браун. Також Channel 4 оголосив про роботу над проектом "Справжній ключ Соломона" ("The Real Solomon Key"), назва якого відсилає до ще неопублікованого нового роману Дена Брауна "The Solomon Key", пов'язаному з масонами і тамплієрами.

Конкурент Channel 4 - канал Five - привіз до Канн свій проект під назвою "Людина, яка стоїть за "Кодом да Вінчі". Він присвячений Генрі Лінкольну, одному з авторів бестселера "Свята кров і святий Грааль", що став раптово скандально відомим.

National Geographic представив двогодинний проект "Втрачене Євангеліє від Іуди" ("The Lost Gospel of Judas") про недавно знайдений і підготований до наукової публікації текст, нібито написаний учнем, який зрадив Ісуса. Телеканал Rive Gauche International привіз на MIPTV документальний фільм "Наука Біблії" ("Science of the Bible"), в якому висвітлюється роль ЦРУ.

Американська компанія Lightning Entertainment підготувала проект "Таємниці "Коду" ("Secrets of the Code"), а Janson Media - "Розшифровуючи "Код да Вінчі" ("Breaking the Da Vinci Code", в основу якого покладено популярну книгу-коментар до роману Брауна). Канадська компанія Alliance Atlantis завершила зйомки фільму "Розшифрований Вихід" ("The Exodus Decoded") про Мойсея і вихід євреїв з Єгипту. Австралійці Beyond представили в Каннах два документальні фільми на релігійну тему: "Таємниці ангелів, демонів і масонів" ("Secrets of Angels, Demons and Masons") і "Таємниці Марії Магдалини" ("Secrets of Mary Magdalene").

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY