Редактор китайської газети помер після побоїв поліції

9 Лютого 2006
18519
9 Лютого 2006
15:31

Редактор китайської газети помер після побоїв поліції

18519
Редактор китайської газети помер після побоїв поліції

Редактор китайської газети помер після того, як був побитий поліцейськими, повідомляє BBC News з посиланням на журналістів і правозахисників, пише lenta.ru

У жовтні минулого року газета The Taizhou Evening News опублікувала матеріал, у якому розповідалося про те, як поліцейські наживаються на незаконних поборах з велосипедистів. Наступного дня група з 50 співробітників дорожньої поліції взяла будинок газети штурмом і побила редактора В Сянху (Wu Xianghu).

Відразу після нападу В Сянху був доставлений у госпіталь, що уже не покидав. За інформацією колег, журналіст помер від гострої ниркової недостатності і від того, що перестала працювати печінка.

Місцева преса широко висвітлювала побиття редактора, однак замовчала факт його смерті. Як повідомило в жовтні минулого року інформаційне агентство "Синьхуа", китайська влада переклали провину за те, що трапилося на одного з високопоставлених представників дорожньої поліції, який був пізніше звільнений.

Виконуючий директор Комітету захисту журналістів, що базується в Нью-Йорку (Committee to Protect Journalists) Енн Купер (Ann Cooper) упевнена, що смерть В Сянху - "суворе нагадування про нові небезпеки, які грозять китайським журналістам". "Уряд повинен гарантувати безпеку журналістів. А це неможливо без чесного судового процесу над убивцями В Сянху", - говорить Купер.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18519
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду