CNN поставило хрест на Діку Чейні

22 Листопада 2005
893
22 Листопада 2005
16:06

CNN поставило хрест на Діку Чейні

893
CNN поставило хрест на Діку Чейні
Під час прямої трансляції виступу віце-президента США в ефірі телеканала CNN обличчя Діка Чейні було закрите чорним хрестом, повідомляє Drudge Report.

Виступ Чейні в Американському інституті підприємництва (Amerіcan Enterprіse Іnstіtute) у Вашингтоні транслювався в ефірі телеканала у понеділок об 11:00 за Східним часом.

Під час трансляції обличчя віце-президента з періодичністю в кілька секунд закривалося великим чорним хрестом. Зокрема знизу кадру був напис «Чейні: Я не думаю, що це не можна критикувати».

Представник Білого дому, який побажав залишитися невідомим, коментуючи цей інцидент, заявив: «Хтось в Атланті (де знаходиться штаб-квартира CNN, прим. Lenta.Ru), хотів цим щось сказати?».

Керівництво телеканала поки відмовилося прокоментувати цю подію.

Нагадаємо, що Дік Чейні один із високопоставлених чиновників американської адміністрації виявився втягнутим у скандалі з витоком із Білого дому в пресу секретної інформації. У липні 2003 року журналісти New York Tіmes розкрили ім'я таємного агента ЦРУ Валері Плейм (Valerіe Plame), що в США є карним злочином.

У ході розслідування з'ясувалося, що ім'я агента журналістам повідомив Льюіс Ліббі, який очолював канцелярію віце-президента. Нібито на такий крок він пішов заради помсти чоловікові Плейм - дипломатові Джозефу Уілсону, який привселюдно засумнівався в правдивості інформації про розробку Іраком ядерної зброї.

Американські спецслужби, обґрунтовуючи необхідність початку військової кампанії проти Іраку, зокрема, обвинуватили режим Саддама Хусейна в намірі придбати уран у Нігерії. Уілсон тоді заявив, що Ірак ніколи не вів переговори з Нігерією про закупівлю сировини для ядерної зброї

IMI

Читайте також:

Корреспондент The Washington Post вернул честное имя "Скутеру" Чейни
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
893
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду