detector.media
22.11.2005 16:06
CNN поставило хрест на Діку Чейні
Під час прямої трансляції виступу віце-президента США в ефірі телеканала CNN обличчя Діка Чейні було закрите чорним хрестом, повідомляє Drudge Report.

Виступ Чейні в Американському інституті підприємництва (Amerіcan Enterprіse Іnstіtute) у Вашингтоні транслювався в ефірі телеканала у понеділок об 11:00 за Східним часом.

Під час трансляції обличчя віце-президента з періодичністю в кілька секунд закривалося великим чорним хрестом. Зокрема знизу кадру був напис «Чейні: Я не думаю, що це не можна критикувати».

Представник Білого дому, який побажав залишитися невідомим, коментуючи цей інцидент, заявив: «Хтось в Атланті (де знаходиться штаб-квартира CNN, прим. Lenta.Ru), хотів цим щось сказати?».

Керівництво телеканала поки відмовилося прокоментувати цю подію.

Нагадаємо, що Дік Чейні один із високопоставлених чиновників американської адміністрації виявився втягнутим у скандалі з витоком із Білого дому в пресу секретної інформації. У липні 2003 року журналісти New York Tіmes розкрили ім'я таємного агента ЦРУ Валері Плейм (Valerіe Plame), що в США є карним злочином.

У ході розслідування з'ясувалося, що ім'я агента журналістам повідомив Льюіс Ліббі, який очолював канцелярію віце-президента. Нібито на такий крок він пішов заради помсти чоловікові Плейм - дипломатові Джозефу Уілсону, який привселюдно засумнівався в правдивості інформації про розробку Іраком ядерної зброї.

Американські спецслужби, обґрунтовуючи необхідність початку військової кампанії проти Іраку, зокрема, обвинуватили режим Саддама Хусейна в намірі придбати уран у Нігерії. Уілсон тоді заявив, що Ірак ніколи не вів переговори з Нігерією про закупівлю сировини для ядерної зброї

IMI

Читайте також:

Корреспондент The Washington Post вернул честное имя "Скутеру" Чейни
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY