НМПУ голосуватиме за проведення всеукраїнського страйку

1 Листопада 2005
900
1 Листопада 2005
12:59

НМПУ голосуватиме за проведення всеукраїнського страйку

900
НМПУ голосуватиме за проведення всеукраїнського страйку
У найближчі два тижні Рада та з’їзд НМПУ мають визначитися з формами протесту профспілки щодо закону про вибори народних депутатів. Рішення про доцільність масових протестів профспілки, в тому числі і проведення загальнонаціонального страйку журналістів, вже підтримав Комітет НМПУ.

Позачерговий з’їзд НМПУ відбудеться 12-13 листопада цього року. Окрім організаційних питань, журналісти будуть вирішувати і проблему висвітлення майбутніх виборів. Тиждень тому, за рішенням Комітету НМПУ, до Верховної Ради України був надісланий лист з вимогою відмінити норми закону про вибори, що порушують права журналістів та Конституцію України.

- Профспілка розраховуватиме на підтримку всіх своїх членів, а також інших об’єднань журналістів. Закон про вибори однаково зашкодить усім журналістам і тому подолати спротив депутатів, що прийняли цей закон, можна лише спільними солідарними діями, - вважає Сергій Гузь, голова НМПУ. – Я також сподіваюсь, що в цьому питанні співпадають наші інтереси і з власниками ЗМІ. Крім того, ми вже домовилися про підтримку журналістських протестів міжнародними об’єднаннями журналістів.

З’їзд має вирішити принципове питання про проведення загальноукраїнського страйку, а також визначитися з іншими формами протесту.

- Усе залежить від того, як депутати будуть поводитися в цій ситуації, - пояснив С.Гузь. – Якщо зміни до закону будуть ухвалені до 29 листопада, можливо страйк журналістів і не відбудеться. Однак до цього часу будуть проведені акції протесту в Києві та регіонах. Сьогодні ми більш організовані, ніж три роки тому, і маємо власний досвід боротьби за свої права. В будь-якому випадку, ми будемо закликати журналістів користуватися в своїй діяльності Конституцією України і не виконувати законів, що її порушують. Політики не повинні вирішувати свої проблеми за рахунок обмеження прав журналістів.

За інформацією прес-служби КНМП

Читайте також:

Медіа у виборах: українська дійсність

Ограничивая права СМИ на выборах, власть ограничивает права избирателей

„Пора” влаштувала похорон місцевих виборів

Віталій Шевченко обіцяє жорсткі санкції до порушників законодавства про вибори

Верховенство права, а не закону про вибори

Давидович запевняє, що не буде кілером для ЗМІ

Комісія з журналістської етики закликає чесно висвітлювати вибори

Відбулася зустріч членів Нацради з представниками ЦВК та керівниками провідних телерадіокомпаній

Томенко советует четко разделить в СМИ информацию и публицистику

Закон як дамоклів меч над головою ЗМІ?

ЗМІ готові відмовитися від висвітлення виборів? Звернення до Президента та ВР
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
900
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду