detector.media
01.11.2005 12:59
НМПУ голосуватиме за проведення всеукраїнського страйку
У найближчі два тижні Рада та з’їзд НМПУ мають визначитися з формами протесту профспілки щодо закону про вибори народних депутатів. Рішення про доцільність масових протестів профспілки, в тому числі і проведення загальнонаціонального страйку журналістів, вже підтримав Комітет НМПУ.

Позачерговий з’їзд НМПУ відбудеться 12-13 листопада цього року. Окрім організаційних питань, журналісти будуть вирішувати і проблему висвітлення майбутніх виборів. Тиждень тому, за рішенням Комітету НМПУ, до Верховної Ради України був надісланий лист з вимогою відмінити норми закону про вибори, що порушують права журналістів та Конституцію України.

- Профспілка розраховуватиме на підтримку всіх своїх членів, а також інших об’єднань журналістів. Закон про вибори однаково зашкодить усім журналістам і тому подолати спротив депутатів, що прийняли цей закон, можна лише спільними солідарними діями, - вважає Сергій Гузь, голова НМПУ. – Я також сподіваюсь, що в цьому питанні співпадають наші інтереси і з власниками ЗМІ. Крім того, ми вже домовилися про підтримку журналістських протестів міжнародними об’єднаннями журналістів.

З’їзд має вирішити принципове питання про проведення загальноукраїнського страйку, а також визначитися з іншими формами протесту.

- Усе залежить від того, як депутати будуть поводитися в цій ситуації, - пояснив С.Гузь. – Якщо зміни до закону будуть ухвалені до 29 листопада, можливо страйк журналістів і не відбудеться. Однак до цього часу будуть проведені акції протесту в Києві та регіонах. Сьогодні ми більш організовані, ніж три роки тому, і маємо власний досвід боротьби за свої права. В будь-якому випадку, ми будемо закликати журналістів користуватися в своїй діяльності Конституцією України і не виконувати законів, що її порушують. Політики не повинні вирішувати свої проблеми за рахунок обмеження прав журналістів.

За інформацією прес-служби КНМП

Читайте також:

Медіа у виборах: українська дійсність

Ограничивая права СМИ на выборах, власть ограничивает права избирателей

„Пора” влаштувала похорон місцевих виборів

Віталій Шевченко обіцяє жорсткі санкції до порушників законодавства про вибори

Верховенство права, а не закону про вибори

Давидович запевняє, що не буде кілером для ЗМІ

Комісія з журналістської етики закликає чесно висвітлювати вибори

Відбулася зустріч членів Нацради з представниками ЦВК та керівниками провідних телерадіокомпаній

Томенко советует четко разделить в СМИ информацию и публицистику

Закон як дамоклів меч над головою ЗМІ?

ЗМІ готові відмовитися від висвітлення виборів? Звернення до Президента та ВР
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY