Віталій Шевченко обіцяє жорсткі санкції до порушників законодавства про вибори

31 Жовтня 2005
1069
31 Жовтня 2005
15:59

Віталій Шевченко обіцяє жорсткі санкції до порушників законодавства про вибори

1069
Віталій Шевченко обіцяє жорсткі санкції до порушників законодавства про вибори
Сьогодні, 31 жовтня, в прямому ефірі “Радіо-Київ” відбулася прес-конференція голови Національної ради В. Ф. Шевченка, на якій він ознайомив присутніх журналістів і громадськість з позицією Національної ради стосовно висвітлення передвиборчої кампанії в електронних ЗМІ. Зокрема, він наголосив на тому, що Національна рада є єдиним у державі органом, який вповноважений здійснювати офіційні моніторинги теле- і радіо ефіру та фіксувати виявлені порушення умов ліцензій ТРО і, зокрема, виконання ними Закону України про вибори.

Віталій Шевченко висловив сподівання в тім, що Верховна Рада України ще встигне внести зміни до виборчого законодавства, особливо, що стосується статті про політичну рекламу та конкретизації норм, за якими мають працювати ЗМІ.

Відповідаючи на запитання журналістів голова Національної ради запевнив, що моніторинг буде здійснюватись як ефірів вітчизняних ТРО, так і іноземних телерадіокомпаній, які ретранслюються в кабельних мережах України. Він наголосив, що Національна рада буде рішуче діяти до порушників законодавства про вибори, застосовуючи всі санкції, на які вона вповноважена.

Голова Національної ради В. Шевченко досить обнадійливо висловився щодо ролі Громадської ради, як дорадчого органу при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення. Саме вона ( Громадська рада ), на його думку, може утворити дієву , об”єктивну експертну групу, яка аналізуватиме всі можливі конфліктні ситуації, пов”язані з висвітленням виборчої кампанії в електронних ЗМІ, та буде подавати свої пропозиції на розгляд Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

За інформацією прес-служби Національної ради з питань телебачення і радіомовлення

Читайте також:

Верховенство права, а не закону про вибори

Давидович запевняє, що не буде кілером для ЗМІ

Комісія з журналістської етики закликає чесно висвітлювати вибори

Відбулася зустріч членів Нацради з представниками ЦВК та керівниками провідних телерадіокомпаній

Томенко советует четко разделить в СМИ информацию и публицистику

Закон як дамоклів меч над головою ЗМІ?

ЗМІ готові відмовитися від висвітлення виборів? Звернення до Президента та ВР
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду