Нацрада завершила конкурс на частоти і визначила переможців

12 Жовтня 2005
679
12 Жовтня 2005
18:15

Нацрада завершила конкурс на частоти і визначила переможців

679
Нацрада завершила конкурс на частоти і визначила переможців
На сьогоднішньому засіданні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення підвела підсумки конкурсу, який був зупинений ухвалою Господарського суду, внаслідок позову громадського об’єднання "Молода Україна". Як вже повідомляла "Детектор медіа", по певних позиціях цього конкурсу були визначені переможці - "5 канал", "Коледж преси та телебачення" (Миколаїв), "ВТВ-плюс" (Херсон).

По останніх шести позиціях конкурсу, де особливими умовами було мовлення українською мовою та створення програм суспільного спрямування переможцями здебільшого стали обласні державні телерадіокомпанії. На 51 ТВК у Дніпропетровську перемогли місцеві телекомпанії "Громадське слово" та Дніпропетровська ОДТРК (8 годин мовлення); на 34 ТВК у Кременчуці (Полтавська область) - Полтавська ОДТРК(10 год мовлення) ). Нагадаємо, що на ці канали претендували також Тоніс і К1. Право мовлення на 24 ТВК у Луцьку, 34 ТВК у Нововолинську, 48ТВК у Ковелі отримала Волинська ОДТРК (претендував також К1 (8,5 годин); на 3 ТВК у Житомирі, 36 ТВК у Бердичеві - Житомирська ОДТРК, також претендував К1(8 год.); перемогу на мовлення на каналах у містах Черкаської області отримала Черкаська ОДТРК (претендувала на цей канал і місцева обласна телекомпанія "Поклик").

Також переможцем на 27 канал у Донецьку стало ВАТ "Київмонтаж"(канал К1), який був одним з конкурсантів ледь не по всіх позиціях конкурсу.

Заступник голови Нацради Ігор Курус наголошував на тому, що великим телекомпаніям з повноцінним програмним наповненням немає сенсу отримувати ці "порізані" години і ділити сітку мовлення з обласними телекомпаніями, натомість зазначав, що Нацрада робитиме все можливе для розвитку потужних телекомпаній.

Сьогодні ж Нацрада оголосила і новий конкурс на мовлення з використанням вільних каналів. "Конкурс на наявні частоти стосується сільських районів, де є обмежене мовлення, для впровадження багатоканальної системи типу "Телевізійне село", - зазначає Ігор Курус.

Також на сьогоднішньому засіданні Нацради розглядалося питання щодо перевірки телекомпанії "Україна", де був зафіксований факт порушення ліцензійних умов щодо української мови, власного продукту і реклами, однак остаточне рішення щодо санкцій до телекомпанії Нацрада не прийняла. і після пояснень керівників телекомпанії було вирішено продовжити моніторинг телекомпанії, результати якого розглядатимуться за 2 тижні.

"Детектор медіа"

Читайте також:

Конкурсні перипетії Нацради: кому, як, чому, що далі?

Нацсовет объявил конкурс на вещание в регионах

Суд призупинив дію рішення Нацради про видачу ліцензії „5 каналу”

Нацрада призупинила видачу ліцензій компаніям-переможцям конкурсу

У жовтні розглядатиметься питання про подовження ліцензії „Гравісу”

Нацрада спростовує звинувачення „Медіаради” та „Молодої України - ХХІ”

Нацрада відкидає звинувачення "Молодої України – ХХІ" та "Медіаради" та збирає прес-конференцію

Віталій Шевченко: цьогорічний конкурс на телемовлення особливий
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
679
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду