Нацрада відкидає звинувачення "Молодої України – ХХІ" та "Медіаради" та збирає прес-конференцію

22 Вересня 2005
718
22 Вересня 2005
16:52

Нацрада відкидає звинувачення "Молодої України – ХХІ" та "Медіаради" та збирає прес-конференцію

718
Нацрада відкидає звинувачення "Молодої України – ХХІ" та "Медіаради" та збирає прес-конференцію
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення стверджує, що конкурс на канали і частоти мовлення, оголошений від 30 червня 2005 р., проходив абсолютно відкрито, нікому не було відмовлено в прийомі документів.

Про це йдеться у розповсюдженій сьогодні заяві прес-служби Нацради.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення стверджує, що "будь-яка телеорганізація могла претендувати на отримання ліцензії на право мовлення на рівних умовах." Крім того, даний конкурс "є найбільш гласним за весь час існування Національної ради України. Адже про його підготовку громадськість інформувалася за кілька місяців. Більше того, Національна рада провела соціологічні опитування про форматування майбутніх конкурсів, відбулося кілька прес-конференцій за участю членів Національної ради за підсумками опитування глядацьких аудиторій тощо"

Прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення заявляє, що "звинувачення громадського об’єднання „Молода Україна – XXI” і „Медіаради” не відповідають дійсності і вводять в оману широку громадськість".

Нагадаємо, що сьогодні ж відбувся брифінг громадського об’єднання „Молода Україна – XXI” і Громадської ради захисту свободи слова („Медіарада”) під час якого представники цих організацій виступили із заявами, що буцімто конкурс на канали і частоти мовлення, оголошений від 30 червня 2005 р., проводився зі значними порушеннями. З цього приводу об’єднання „Молода Україна – XXI” подало позов до Господарського суду м. Києва.

Завтра, 23 вересня 2005 р. о 13 год. в будівлі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (вул. Прорізна, 2, 5 поверх) має відбутися прес-конференція членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення на тему "Про створення перешкод Національній раді та телекомпаніям у проведенні конкурсу та отриманні ліцензій на право мовлення". Акредитація за телефоном: 278-75-75.

За інформацією прес-служби Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

Читайте також:

Суд призупинив дію рішення Нацради про видачу ліцензії „5 каналу”

Переможцем конкурсу на інформаційне мовлення в регіонах став "5 канал"

Віталій Шевченко: цьогорічний конкурс на телемовлення особливий
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
718
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду