Нацрада призупинила видачу ліцензій компаніям-переможцям конкурсу

28 Вересня 2005
878
28 Вересня 2005
16:33

Нацрада призупинила видачу ліцензій компаніям-переможцям конкурсу

878
Нацрада призупинила видачу ліцензій компаніям-переможцям конкурсу
Як вже повідомляла "ТК", Господарський суд міста Києва своєю ухвалою призупинив дію рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо видачі ліцензій на підставі конкурсу, де частоти виставлялись на конкурс групами. Це сталося через клопотання позивачів („Молода Україна - XXI”), які звернулись з проханням призупинити дію оскаржуваних рішень Нацради до кінця судового розгляду.

У зв'язку з цим Нацрада не змогла підвести підсумки і оголосити остаточних переможців конкурсу на канали та частоти мовлення, який проводився з 2 по 30 вересня. Однак члени Нацради вирішили звернутись до суду з проханням пояснити,

яким чином виконати його ухвалу, оскільки, за їх словами, телекомпанії-переможці можуть вважати порушенням своїх прав призупинення видачі ліцензій на мовлення. Нагадаємо, Нацрада вже визначила п’ятьох переможців: ТРК "Експрес-інформ" (5

канал), "Коледж преси і телебачення" Миколаїв, "ВТВ плюс" Херсон, "Чорноморська ОДТРК, "Реал-ТВ".

Також Нацрада продовжуватиме приймати документи на наступний конкурс, оскільки, за словами голови Нацради Віталія Шевченка, ухвала це не забороняє робити.

"Детектор медіа"

Читайте також:

У жовтні розглядатиметься питання про подовження ліцензії „Гравісу”

Нацрада спростовує звинувачення „Медіаради” та „Молодої України - ХХІ”

Нацрада відкидає звинувачення "Молодої України – ХХІ" та "Медіаради" та збирає прес-конференцію
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
878
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду