НМПУ у серпні проведе публічні заходи протесту з приводу невизнання її неприбутковою організацією

25 Липня 2005
621
25 Липня 2005
16:20

НМПУ у серпні проведе публічні заходи протесту з приводу невизнання її неприбутковою організацією

621
НМПУ у серпні проведе публічні заходи протесту з приводу невизнання її неприбутковою організацією
Як вже повідомляла „Детектор медіа”, триває конфлікт з приводу судового позову Незалежної медіа-профспілки України до податківців, суть якого полягає в тому, що НМПУ відмовили у присвоєнні статусу неприбуткової організації.

У сьогоднішньому зверненні голови НМПУ Сергія Гузя до громадськості лунали ті самі скарги на Державну податкову адміністрацію України, що і раніше, а також заклики до колег-журналістів приєднатися до публічних виступів, які планують розпочати 1 серпня. Зокрема, Сергій Гузь розповідав про марні спроби НМПУ у вирішенні цього питання і про незліченну кількість скарг, які „напевно, викинули до смітника , навіть не прочитавши”, котрі вони подавали до різних установ.

Нагадаємо, що конфлікт між профспілкою та податковою тягнеться з 20 травня. З того часу НМПУ декілька разів отримувала негативну відповідь, але продовжувала боротьбу. 13 липня, як зазначив пан Гузь, їм зателефонували і повідомили про їхню очікувану перемогу. Але вже за два дні потому (15 липня) вони отримали офіційного листа про ігнорування вимог.

Такі дії влади НМПУ розцінює як політичний тиск і спробу усунути Незалежну медіа-профспілку України від надання допомоги журналістам у захисті їхніх прав при висвітленні парламентських виборів 2006 року. „… якщо ми станемо прибутковими, ми перестанемо бути незалежними, а цього нам би не хотілося” – зазначив пан Гузь

„Протягом своєї діяльності ми неодноразово допомагали журналістам, зокрема, наданням безкоштовної юридичної консультації” – сказав Сергій Гузь.

Відмова податківців у допомозі НМПУ суттєво позначиться і на діяльності такої організації, як „Бюро фрілансерів НМПУ”, зазначив координатор Бюро Сергій Баранов. Створення такого „Бюро...” є спробою організувати ринок медіа-послуг в Україні: налагодити взаємовідносини між вільними журналістами, роботодавцями мас-медіа і топ-менеджерами. Але за умови невизнання НМПУ неприбутковою організацією повноцінна діяльність Бюро теж неможлива. Між тим, вже на жовтень поточного року була запланована всеукраїнська конференція фрілансерів. Також програмою було передбачено збір інформації та створення баз даних, налагодження юридичних та професійних консультацій, створення веб-сайту, підготовка посібника для вільних журналістів „Як працювати фрілансером?”.

Обминати звичайний законний шлях НМПУ категорично не погоджується. На конференції Сергій Гузь зазначив, що до початку буремних подій їх попереджали про можливі „серйозні проблеми”, а тепер та сама організація, яку пан Гузь не захотів назвати, пропонує їм нелегальне вирішення всіх їхніх проблем, але він не хоче вирішувати ці питання таким чином.

Надія Плужникова, для «Детектор медіа»

Читайте також:

Незалежній медіа-профспілці доведеться пікетувати головну податкову країни

В УНІАН прес-конференція Незалежної медіа-профспілки

НМПУ розцінює дії влади як спробу усунути організaцію від надання допомоги журналістам при висвітленні виборчої кампанії-2006

Податкова вдруге відмовила НМПУ у статусі неприбуткової організації

Незалежна медіа-профспілка України оскаржує рішення податківців

Незалежна медіа-профспілка України легалізувалася
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
621
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду