Незалежна медіа-профспілка України легалізувалася

15 Березня 2005
2164
15 Березня 2005
15:14

Незалежна медіа-профспілка України легалізувалася

2164
Незалежна медіа-профспілка України легалізувалася
14 березня Незалежна медіа-профспілка України отримала свідоцтво про легалізацію. Тепер у профспілки є всі повноваження, щоб розпочати переговори з власниками ЗМІ для підписання галузевої угоди.

На Національній конференції журналістів „Реформування ЗМІ в Україні”, що проходила 4-5 березня, був прийнятий Маніфест, який визначив план дій для профспілки. Зокрема, серед основних пріоритетів:

-легалізація трудових відносин та оплати праці журналістів, -ініціювання процесу укладання колективних договорів та угод про редакційну політику у ЗМІ,

-визначення статусу журналіста та введення єдиних прес-карт.

Маніфест ухвалили близько 150 журналістів, що представляли різні регіони України.

Незалежна медіа-профспілка України була створена 28 жовтня 2004 року на установчих зборах. Зараз вона об’єднує 18 медіа-профспілок з Києва, Одеси, Сімферополя, Севастополя, Кременчука, Херсону, Нової Каховки, Змієва, Чернігова, Рівного, Кіровограда, Ужгорода, Чернівців, Житомира, Миколаєва, Дніпропетровська, Дніпроджержинська, Сум. До НМПУ входить близько 900 журналістів.

Приєднатися до Незалежної медіа-профспілки можуть журналісти з будь-якого регіону України.

НМПУ

Читайте також:

НМПУ переносить пікетування податкової на 1 серпня

НМПУ у серпні проведе публічні заходи протесту з приводу невизнання її неприбутковою організацією

В УНІАН прес-конференція Незалежної медіа-профспілки

НМПУ розцінює дії влади як спробу усунути організaцію від надання допомоги журналістам при висвітленні виборчої кампанії-2006
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2164
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду