Незалежна медіа-профспілка України оскаржує рішення податківців

23 Травня 2005
791
23 Травня 2005
18:46

Незалежна медіа-профспілка України оскаржує рішення податківців

791
Незалежна медіа-профспілка України оскаржує рішення податківців
Незалежна медіа-профспілка України оскаржує рішення податкової інспекції Оболонського району м. Києва про ненадання профспілці статусу неприбуткової організації. Профспілка звернулась зі скаргою до Державної податкової адміністрації у м.Києві, а також до Міжнародної федерації журналістів та Міжнародної організації праці.

"20 травня НМПУ отримала лист, в якому податкова відмовила у наданні статусу „неприбуткової організації” профспілці журналістів, що для профспілок передбачено законодавством України. Напередодні представники профспілки намагались пояснити податківцям різницю між підприємством і профспілковою організацією. Однак, замість того, щоб керуватись законами України, податківці в спілкуванні посилались виключно на свої внутрішні інструкції, що, начебто, такі самі претензії вони пред’являють зараз і іншим організаціям", повідомила прес-служба НМПУ.

Медіа-профспілка також зазначає, що "перешкоджання вільній діяльності профспілок робить неможливим не те що приєднання України до Європейського Союзу, а навіть виключає можливість такої перспективи".

Профспілка журналістів розраховує, що "нова влада України та очолювані нею державні органи будуть керуватися в своїй діяльності виключно нормами законів, а не внутрішніми інструкціями чи незрозумілими розпорядженнями".

Нагадаємо, що відповідно Конвенції №87 Міжнародної організації праці, організації працівників мають право створювати власні статути та адміністративні регламенти, вільно обирати своїх представників та організовувати свою діяльність. За роз’ясненнями МОП, до порушення цього права відносяться вимоги органів державної влади щодо внесення змін до статутів профспілкових організацій.

"Незважаючи на міжнародні зобов’язання, працівники податкової інспекції Оболонського району м.Києва, порушуючи також кілька інших законів України, створили умови, при яких неможлива вільна робота профспілки журналістів. Порушено вимогу МОП про заборону державного контролю та обмеження використовувати кошти профспілки!",- говорить голова Незалежної медіа-профспілки України Сергій Гузь.

Всупереч рішенню Конституційного суду України, міжнародних конвенцій МОП, від НМПУ вимагали реєстрації у Оболонській районній держадміністрації м.Києва, про що навіть видали відповідне свідоцтво, повідомили в прес-службі НМПУ.

За інф. прес-служби НМПУ

Читайте також:

НМПУ переносить пікетування податкової на 1 серпня

В УНІАН прес-конференція Незалежної медіа-профспілки

НМПУ розцінює дії влади як спробу усунути організaцію від надання допомоги журналістам при висвітленні виборчої кампанії-2006

Податкова вдруге відмовила НМПУ у статусі неприбуткової організації
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
791
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду