МГО "Інтерньюз-Україна" та НТКУ проведуть тестування журналістів Першого національного

12 Травня 2005
643
12 Травня 2005
14:04

МГО "Інтерньюз-Україна" та НТКУ проведуть тестування журналістів Першого національного

643
МГО "Інтерньюз-Україна" та НТКУ проведуть тестування журналістів Першого національного
За попередньою домовленістю керівництва НТКУ з МГО "Інтерньюз-Україна" тестування співробітників служби новин Першого національного відбудеться з 13 по 27 травня, повідомляє МГО «Інтерньюз-Україна».

Тестування будуть проводити тренери з новинної журналістики МГО "Інтерньюз-Україна" Ігор Куляс і Олександр Макаренко. Паралельно створюється Рада експертів, до складу якої ввійдуть Іванна Коберник, Іванна Найда, Кирило Лукеренко, Олег Панюта і Наталія Лігачова.

Попередньо тренери у доступній та аргументованій формі роз'яснять співробітникам служби новин НТКУ критерії оцінки матеріалів та випусків новин, а також суть і дух стандартів новинної журналістики.

Далі протягом повного тижня (7 днів) буде відстежено всі випуски новин і кожний матеріал буде оцінено за дотриманням/недотриманням 33 критеріїв, розроблених МГО "Інтерньюз-Україна" та успішно випробуваних уже на багатьох українських телекомпаніях. Випуски в цілому оцінюватимуться за 10 критеріями. Критерії охоплюють всі складові – роботу редакторів, ведучих, репортерів, операторів і режисерів монтажу.

Співробітники, які будуть незгодні з конкретними оцінками, матимуть змогу оскаржити їх, Рада експертів відіграватиме в цьому роль третейських суддів. Остаточні підсумки тестування буде презентовано колективу новин 27 травня. Підсумки включатимуть до себе не лише поточну оцінку професійного рівня кожного співробітника, який проходитиме тестування, але й висновки щодо перспектив професійного розвитку співробітника. Керівництво НТКУ і новинної служби зроблять висновки за результатами тестування.

"Детектор медіа"

Читайте також:

Тестування співробітників служби новин НТКУ буде добровільним

Сотрудникам службы новостей УТ-1 предстоит двухнедельное тестирование

Василь Самохвалов: Засади редакційної політики НТКУ представлять вже на початку травня
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
643
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду